Lofoten og Nordkap til lands og til vands

Medlemspris

Fra 11.198 kr. pr. person i delt dobbeltværelse.

Rabat

800 kr. pr. person. Rabatten er fratrukket medlemsprisen.

Afrejse

Den 15. april 2020: 11.198 kr. pr. person i delt dobbeltværelse.

Den 4. maj 2020: 11.698 kr. pr. person i delt dobbeltværelse.

Samarbejdspartner

Albatros Travel

Bliv medlem

Er du ikke medlem af Ældre Sagen?
- så meld dig ind her

 

Tilbud på e-mail

Få Nyt fra Ældre Sagen med udvalgte tilbud
Tilmeld nyhedsbrev her

Bestil rejsen

Info om partner

Albatros Travel
Tlf.: 36 98 98 98
E-mail: booking@albatros.dk
Web: Gå til hjemmesiden

Bestil rejsen

Kontakt kundeservice eller bestil via linket nedenfor. Du skal oplyse rejsekoden LR-ÆLS.

Klik her og bestil rejsen 

Åbningstider kundeservice

Tøndergade 16
1752 København V

Mandag – fredag: 8.30 – 17.00.   

Oplev Lofotens smukke landskaber, besøg Tromsø og spejd ud over Det Arktiske Hav fra Nordkapplateauet. Eventyret venter nord for polarcirklen!

Lofoten og Nordkap til lands og til vands

Oplev Nordnorges barske og uendeligt fascinerende landskaber, når vi kommer tæt på ølandskabet Lofotens spidse fjeldformationer og små fiskersamfund. Med det lille skib Øykongen får vi mulighed for at komme tættere på kysten, end man kan med større skibe – og samtidig kan vi sejle ind i den fortryllende og fjeldomkransede Trollfjord.

I Tromsø besøger vi både Polarmuseet samt den smukke Ishavskatedral, og der vil være mulighed for at tage svævebanen op til Storsteinen, som i klart vejr giver en uforglemmelig udsigt over det omgivende fjeldlandskab. Vi kører til Alta og oplever både helleristninger og Nordkap, der er det nordligste punkt, man kan nå med almindelig transport. På denne rejse oplever du mange af det nordlige Norges højdepunkter.

Dag 1 Ankomst til Evenes og videre til Svolvær. Byvandring i Svolvær 

Allerede fra flyets vinduer vil vi kunne se Lofotens smukke landskaber, når vi lægger an til landing i Evenes lufthavn, der ligger smukt placeret i det norske fjeldlandskab. 

Fra lufthavnen kører vi mod vores hotel, der ligger i Lofotens “hovedstad” Svolvær. Det er dog ikke en helt almindelig køretur, for vi kører gennem Lofotens unikke, barske og dybt fascinerende landskab, hvor nærmest majestætisk elegance blander sig med vild, rå og utæmmet natur. Det kalder på ens opmærksomhed og tilbyder så mange fotomuligheder, at det kan være en god idé at tage det store hukommelseskort (eller en ekstra rulle film) med på rejsen. Vi gør stop ved nogle af de smukkeste steder og har god tid til at nyde det betagende landskab.    

Ved ankomsten til Svolvær tjekker vi ind på vores hotel for de to næste nætter og resten af dagen er til fri rådighed til at udforske den lille, men fascinerende by. Rejselederen vil enten umiddelbart efter ankomst til Svolvær eller den følgende dag føre os på en byvandring, så vi hurtigt kan orientere os.  

Svolvær er med sine cirka 4.750 indbyggere det administrative centrum i Vågan kommune i Nordlands fylke. Byen ligger på øen Austvågøya i skærgården langs Vestfjorden. Oprindeligt var Svolvær en del af nabokommunen Vågan, der med byen Kabelvåg ligger lige vest for Svolvær. Det store torskefiskeri i området gjorde Svolvær til en vigtig fiskerby, og i 1918 fik den status som “ladested” og Svolvær blev sin egen kommune.  

Dag 2 Svolvær. Udflugt ud i Lofotens natur og besøg på Lofotr Vikingmuseum 

I dag skal vi på udflugt i Lofotens betagende natur til Lofotr Vikingmuseum i Borg. 
Museet er med sine imponerende 83 meters længde den største rekonstruktion af et vikingelanghus, der nogensinde er bygget. Livet i nord har været hårdt og i århundreder har folk levet af havet og det golde landskab. Under disse barske forhold har hårdføre mænd og kvinder forstået at få det bedste ud af livet. I langhuset får vi en rigtig fornemmelse af, hvordan det er foregået. Lofotr er nemlig et såkaldt levende museum, og vores lokale guide vil fortælle om livet i vikingetiden og om arkæologernes arbejde med at rekonstruere langhuset.  

Ved siden af langhuset, høvdingens hus, er der en moderne udstilling af arkæologiske fund fra Borg, og hvor vi kan se filmen "The Dream of Borg". Der er også en souvenirshop, som sælger rekonstruktioner af smykker, bl.a. den berømte armring, som vikingerne bar. 

Vi skal også “smage” på vikingetiden, når vi sidder rundt om ildstedet og spiser en let frokost bestående af sodd, der er en ægte norsk lammesuppe. Vi skal heller ikke snydes for vikingernes favoritdrik, når vores Albatrosrejseleder byder på et glas ægte mjød, brygget på en gammel opskrift.  

Efter besøget går turen tilbage til Svolvær, hvor aftenen vil være til rådighed for udforskning på egen hånd eller måske en dejlig middag på en af de mange lokale restauranter, der dækker alt fra pizzariaer til gourmet fiskerestauranter. Det kan  anbefales at besøge Svolvær Krigsminnemuseum, som indeholder en unik samling af genstande, våben og uniformer fra anden verdenskrig (åbent til kl. 22). 

Dag 3 Svolvær – Tromsø. Sejlads med Øykongen med Trollfjorden. Ekspresbåden til Tromsø 

På denne rejse kan eventyret næsten slet ikke vente med at bringe os i nærkontakt med det ægte Lofoten, når vores færd igen bringer os dybere ind i Nordnorges skønne natur. I dag skal vi nemlig ud at sejle med det lille skib Øykongen fra Svolvær til Hanøy på en sejlads, der i hårdt vejr til tider kan betyde søgang, men aldrig fare. Vi kommer tæt på elementerne og er samtidig tæt på naturen, hvor vi kan lugte saltvandet og mærke vinden mod vores ansigt på samme måde, som de lokale fiskere har gjort i århundreder. Vi holder os dog i læ af Lofotens fjelde og sejler kun indenfjords, hvorved vi spares for det hårde vejr, fiskerne til tider møder, når de stævner ud på Atlanterhavet. 

Vi stiger ombord med vores bagage og forlader Svolværs havn, drejer mod bagbord og sejler ind i Raftsundet, der skærer sig gennem Lofoten mellem Austvågøya og Hinnøya.  Det er en smuk sejlads, der bringer os tættere på naturen end de store skibe, der sejler i området såsom den verdenskendte Hurtigruten. Undervejs nyder vi en dejlig fiskesuppe til frokost ombord på skibet. 

Et af turens højdepunkter er absolut Trollfjorden. Den 2 km dybe fjord skærer sig in i øren Austvågøya med de omgivende stejle bjerge og smalle indgang. Fjorden er imidlertid kun tilgængelig med båd eller ved en nærliggende 10 kilometer vandretur over meget robust terræn. Vores mindre skib kan dog snildt sejle ind i fjorden, og vi får i ro og mag en enestående chance for at nyde denne smukkeste af fjorde, hvis navn ikke så overraskende er afledt af ordet “trold”, som jo er en kendt figur fra den nordiske mytologi. 

Efter vores smukke afstikker ind i Trollfjorden fortsætter vi til Hanøya, hvor vi stiger fra borde og fortsætter med bus til Harstad, hvor den næste oplevelse venter. Vi skal nemlig sejle med ekspresbåden fra Harstad til Tromsø. Det er en flot sejlads gennem fjordlandskabet. Afhængigt af hvilken tid på måneden vi rejser, kan sejladsen foregå i mørke.  

Ved ankomsten til Tromsø går vi fra borde og fortsætter med vores bus, der kører os til hotellet, hvor vi skal bo de næste to nætter. 

Dag 4. Tromsø. Byvandring med Polarmuseet og bus til Ishavskatedralen 

Om formiddagen skal vi på vandretur i Tromsø. Byen ligger smukt på øen Tromsøya, omgivet af majestætiske fjelde, fjorde og en fantastisk skærgård ved ”porten til Polarhavet” på ca. 70 grader nord og har derfor været udgangspunkt for blandt andet Nansens og Amundsens ekspeditioner mod Nordpolen. Ekspeditionerne skal vi høre mere om under vores byvandring i centrum af Tromsø, hvor vi blandt andet skal besøge Polarmuseet. Byen går også under tilnavnet ”Nordens Paris”, og ud over at være den største by i Nordnorge (i 2017 var 38.890 indbyggere i selve byen), så er den også en vigtig universitetsby med et rigt kulturliv og et levende restaurant- og cafémiljø, der alt sammen giver Tromsø et næsten internationalt præg. 

Efter byvandringen skal vi på en kort busrundtur, hvor vi blandt andet skal besøge Ishavskatedralen, der ligger majestætisk placeret ved indsejlingen til byen. Den smukke kirkes arkitektur symboliserer mørketiden og nordlysets flimren over himlen. 

Efter byrundturen slutter vi på vores hotel og har resten af dagen til at udforske på egen hånd. Måske på egen hånd at tage svævebanen Fjellheisen op til Storsteinen, der knejser 421 meter og som giver en uforglemmelig udsigt udover byen og fjeldlandskabet, eller blot slappe af og nyde den friske luft. 

Dag 5 Tromsø – Alta. Besøg på Alta Museum 

Efter morgenmaden kører vi afsted mod Alta. Turen går gennem det smukke norske fjordlandskab, og vi skal endda sejle på flere små lokale færger over fjordene. Selve afstanden er ca. 300 km, men gennem fjordlandskabet går det ikke så hurtigt, så vi skal forberede os på en længere køretur, der dog er spækket med god udsigt og smuk natur. 

Alta er kendt for sine mange helleristninger, men om vinteren og her i foråret kan de alle være dækket af sne. Hvis helleristningerne ikke er dækket af sne, vil vi køre ud og opleve dem i det fri, men vi vil under alle omstændigheder besøge Alta Museum, der ligger i Hjemmeluft, ca. 5 km vest for Alta centrum. Selve museet indeholder forskellige udstillinger, blandt andet en udstilling om helleristningerne, så vi uanset årstiden får chancen for at se og opleve disse interessante klippeudskæringer, som er mellem 2.000 og 7.000 år gamle. Helleristningerne er stadig fuld af uløste gåder, men de giver også et indblik i stenalderen. Udstillingen "Spor i Berg” fortæller ikke kun om figurerne selv, men også om, hvordan de blev lavet, om det landskab, de blev skabt i, og om klippen, de blev lavet på. I alt findes der omkring 6.000 udskæringer fordelt på mere end 100 felter. På udstillingen er udstillet hele 5 løse blokke med ægte klippekunst, hvoraf den ene er en løs blok med frisk udskårne helleristninger, så besøgende kan røre og føle figurerne. Udstillingen er krydret med billeder af helleristninger og malerier fra hele Altafjorden. Lige uden for museet finder vi et af Altas fem klippekunstområder, der i 1985 blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste. 

Dag 6 Alta. Heldagsudflugt til Nordkap 

I dag skal vi ud på en heldagsudflugt nordpå til yderkanten af Europa. I 1664 skrev den italienske præst Francesco Negri “Her står jeg ved Nordkap, det yderste punkt i Finnmark. Jeg kunne endda sige, at dette er slutningen på hele verdenen, da intet punkt længere nord beboes af mennesker. Min tørst efter viden er nu mættet, og jeg vil vende tilbage til Danmark og – Gud villig – til mit fødselsland”. Europas nordligste punkt, der kan nås med bil og bus, ligger på øen Magerøya på den yderste kant af det europæiske kontinent, ca. 2.000 km fra Nordpolen. Selve plateauet rejser sig 307 meter op af det arktiske hav. Det er fladt øverst, og man kan fra plateauet skue frit mod nord, hvor man lidt nede ad skråningen finder klippeformationen kendt som ”North Cape Horn”, som også historisk var et gammelt samisk ofringssted. Til venstre kan man på klare dage se helt til Knivskjellodden, der ligger mere end 1 km længere mod nord og således er det mest nordlige punkt. Vi besøger Nordkap om foråret, og da vi ikke ved, om der er sne eller ej, betyder det, at vi, hvis det kræves, bliver ledsaget af en sneplov. Under alle omstændigheder er det klogt at klæde sig godt på, når vi stiger ud af den varme bus og står frit i elementerne ved den kendte globus og skuer mod nord. Udflugten tager hele dagen, og vel tilbage på hotellet er resten af dagen fri til egne oplevelser eller afslapning. 

Dag 7 Alta. Hjemrejse 

Hvis tiden tillader det, har vi i dag mulighed for at udforske Alta noget mere. Rejselederen står klar med forslag og gode råd. I god tid inden flyet letter tjekker vi ud af hotellet og kører i bus til lufthavnen. 

prisen inkluderer

 • Fly fra København – Evenes / Alta til København (med mellemlanding)
 • 2 nætter på hotel i Svolvær
 • 2 nætter på hotel i Tromsø
 • 2 nætter på hotel i Alta
 • Transport jf. program
 • Dansk rejseleder
 • Byvandring i Svolvær
 • Udflugt til Lofotr Vikingmuseum
 • Entré og lokalguide til rundvisning på Lofotr Vikingmuseum
 • Mjødsmagning på Lofotr Vikingmuseum
 • Sejlads med Øykongen fra Svolvær til Hanøy (inkl. Trollfjorden)
 • Sejlads med ekspresbåd fra Harstad til Tromsø
 • Byvandring i Tromsø
 • Entré til Polarmuseet og Ishavskatedralen, Tromsø
 • Entré til Nordlyskatedralen, Alta
 • Entré og certifikat, Nordkap
 • 7 x morgenmad
 • 2 x let frokost (Lofotr Vikingmuseum og ombord Øykongen)
 • Skatter og afgifter.