Tag familien med på Jernbanemuseum

Spar 25% på entréen

Tilbuddet gælder for to voksne og op til tre børn (5-17 år). Børn under 5 år har altid gratis entré. Børn under 17 år har gratis adgang på bestemte dage.

Bemærk

Klik på sådan får du rabat nedenfor og se hvordan du gør.

Samarbejdspartner

Danmarks Jernbanemuseum

Vis tilbud på kort

Bliv medlem

Er du ikke medlem?
- så meld dig ind her

Sådan får du rabat

Info om partner

Danmarks Jernbanemuseum
Dannebrogsgade 24, 5000 Odense C
Tlf.: 66 13 66 30
Web: Gå til hjemmesiden

 

Bemærk

Du får 25% rabat på entréen for to voksne og op til tre børn (5-17 år) ved fremvisning af gyldigt medlemskort. Børn under 5 år har altid gratis entré. Alle aktiviteter er gratis, når først entréen er betalt. Børn (5-17 år) har gratis adgang til museet frem til 30.12.2017.

I 2018 er det i perioderne den 2.1-9.2 + 19.2-23.3 + 3.4-17.5 + 22.5-29.6 + 13.8-12.10 + 22.10-30.12 (lukket 24.-25.12).

Sådan Åbningstider

Museet har åbent alle dage kl. 10-16. Kun lukket den 24.-25. december, 31. december og 1. januar.
 

Tog fascinerer både små og store børn. Tag dem med på opdagelse blandt de mange lokomotiver og vogne på Danmarks Jernbanemuseum.

På Sporet af Historien

Stort, udendørs lære- og legeområde.
Vi er klar med et otte meter højt vandtårn og et kæmpe damplokomotiv. Børnene kan gå på opdagelse i førerhuset og inde i maskinen, hvor de kan udforske, hvordan lokomotivet fungerer med fyrkasse og røgkammer. De kan også kravle op i vandtårnet og få en rutschetur fra toppen. 
Glæd jer også til vores helt nye minitogsanlæg, iscenesat med jernbanehistoriske miljøer i børnestørrelse. I starter turen på Københavns Hovedbanegård. Undervejs kører I over den gamle Lillebæltsbro, gennem en Storebæltsfærge og en lille stationsby. Minitogene er modelleret efter rigtige tog som MY-lokomotivet og MA-lyntoget.

Drømmenes Kupé  - poetisk særudstilling

Udstillingen fortæller historien om danskernes togrejser sydpå og til fremmede destinationer. Drømmenes Kupé følger to kontraster i togrejsens historie. De unges kaotiske Interrail-rejser i 1970-90’erne sættes over for de velhavendes rejser med de blå Wagons-Lits-vogne, der foregik ad kendte veje til farverige destinationer først i 1900-tallet. Drømmenes Kupé er en poetisk og sanselig udstilling, hvor der er fokus på drømme og minder frem for teknik og køreplaner. En ægte Interrail-vogn og en stemningsfuld Wagons-Lits-sovevogn udgør udstillingens centrale elementer. Vælg selv, når du starter dit besøg i rejsebureauet. Drømmenes Kupé er museets nye særudstilling. Den åbnede i marts 2017.

Tag familien med og besøg Danmarks Jernbanemuseum

Danmarks Jernbanemuseum ligger i centrum af Odense. I den rustikke remisebygning fra 1954 oplever I den danske jernbanehistorie, fra Danmarks ældst bevarede lokomotiv fra 1868 til et stort dieselelektrisk lokomotiv. Der er adgang til mange af museets lokomotiver og vogne, så I kan være lokomotivfører i det kæmpestore damplokomotiv eller passager på et ubekvemt træsæde i en gammel passagervogn. Gå mellem jernkæmperne, kig ind i de royale vogne, prøv rejselivet på 1. klasse og oplev de anderledes genstande som sneploven, skinnebilen og den toetagers Klampenborg-vogn. Der er nok til timers fascination og leg i det store museum for både børn og voksne. 

Minitog og Børnebanegård

Lokomotiver og vogne fascinerer alle og her er I velkomne til at røre, føle, lege og give fantasien frit spil. Tag de mindste gæster med på Børnebanegården, vores populære lege- og læreland, som er en banegård i børnestørrelse. Her kan børnene lege lokomotivfører, sælge billetter, bemande kommandoposten og rejse til fjerne steder. Besøg også legeområdet, hvor I kan bygge løs med skinner, tog og klodser. Hver dag kører det populære minitog inde eller ude, afhængig af vejret. Prøv så mange gange, I har lyst. 

I udvalgte skoleferier er der ekstra aktiviteter på museet. Tjek altid www.jernbanemuseet.dk hvor I også kan se, hvornår vi kører veterantog, enten på museets egen strækning eller rundt i Danmark. 

Museet har åbent alle dage kl. 10-16. Alle aktiviteter er gratis, når først entréen er betalt. I er velkomne til at medbringe mad og drikke, som I kan nyde inde eller ude. Drikkelse og is kan købes i museets billesalg. I udvalgte ferier vil vores café være åben.