Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Verdensballetten har naturen som dansepartner

Verdensballetten rykker hver sommer tutu, tåspidsdans og passionerede pas de deux’er ud på spektakulære lokationer rundt i hele det danske sommerland. En række af verdens førende balletstjerner og nogle af Danmarks bedste klassiske musikere og sangere optræder under åben himmel i den frie natur. Få Ældre Sagen rabat på unikke oplevelser.

 

Ballet under åben himmel

Med en vision om at bringe ballet fra den mørke teatersal ud i den danske sommer, så Verdensballetten dagens lys i 2008 på et af Danmarks smukkeste steder – det fredede naturområde ved Den Tilsandede Kirke i Skagen.

Her blev scenen sat i fyrretræsplantagen med klitter, hav og sommerhimlens svindende lys som enestående stemningssættere for både de optrædende kunstnere og det fremmødte publikum.

Forestillingen blev magisk – kunsten på scenen løftede sig med sommerbrisen, og indtrykkene smøg sig med duft af fyrretræer og havskum ind i alle sanser.
Musikken levede på ny i smuk forening med mågeskrig og lærkers sang, og Verdensballettens stjerner optrådte passioneret med naturen som ny dansepartner.

En helt ny måde at opleve ballet var skabt, og Verdensballetten er vokset lige siden.

Verdensballetten i Skagen

Det siger publikum

Siden den første forestilling på toppen af Danmark har Verdensballetten danset på flere unikke lokationer landet rundt.
At ballet i naturen kan noget ganske særligt har vores publikum i den grad bemærket, og overalt har de taget konceptet til sig med stor begejstring og hjertevarme.
Kulisserne er alt fra havets brusen, smukke slotte, rå fængselsmure, åbne bypladser, ikoniske vartegn og Danmarks smukkeste golfbane. Med dans og musik i naturen præsenteres Svanesøen ved Østersøen og violinen i varmedis.

”Det var første gang vi deltog. og vi var praktisk talt mundlamme begge to. Det var en oplevelse uden lige og ud over alt forventning.”
Publikum ved FÆNGSLET, Horsens

”En helt unik oplevelse i et fuldstændigt fantastisk sceneri. En kulisse der i den grad satte det hele i perspektiv. Et minde jeg og min familie vil bevare.”
Publikum ved Agger

Verdensballetten i Agger

Pas de deux og pålandsvind

 At bringe ballet ud i det fri er ikke kun en særlig oplevelse for vores publikum, men også en begivenhed Verdensballettens dansere ser frem til hvert eneste år. Udover at blive inspireret af skønheden og vildskaben i de enestående omgivelser er det motiverende at komme så tæt på publikum i det klare dagslys.
I en ellers perfektionistisk kunstform glæder Verdensballettens stjerner sig over uventede benspænd som sol i øjnene, sand i kostumet og kraftig sidevind – alt sammen elementer som skaber levende og befriende uperfekt kunst, der opstår i nuet - endnu stærkere og mere bevægende.

”Naturen er en kæmpe medspiller, når vi optræder.
Du kan have sol, vind eller regn i hovedet, men for det meste føles det bare fantastisk at være i et med naturen. Og så har vi verdens bedste lydmand, der får det til at lyde som om du står i i en skøn koncertsal.”

Sofie Elkjær, Kgl. operasangerinde

”Det helt særlige ved Verdensballetten er alle de unikke venues, der alle har deres egen energi. Vi kan se publikum, og hele oplevelsen bliver meget mere intim og speciel.”
Reece Clarke, solodanser ved The Royal Ballet, London

Reece Clarke, solodanser ved The Royal Ballet, London

Piruetter og picnic

Med billet til en siddeplads i det fri venter der også en helt anden oplevelse før forestillingen overhovedet er gået i gang.
De smukke og historiske rammer indbyder til hygge og fællesskab, og ballet og picnic er blevet en stærk tradition ved Verdensballettens forestillinger.
På mange af de charmerende lokationer er der desuden mulighed for alverdens lækre tilkøb af udsøgt mad og drikke til at fuldende den perfekte balletoplevelse.

Forestillingen kan nydes med et lille glas vin eller en varm kop kaffe skulder ved skulder under et lunende tæppe, inden turen går hjem i den lyse sommernat.

Velkommen til magisk, anderledes og betagende kunst i naturen med Verdensballetten, se tilbuddene fra Verdensballetten nedenfor. 

Er du ikke allerede medlem?

For at gøre brug af Ældre Sagens tilbud, skal du være medlem af Ældre Sagen, og du skal som udgangspunkt altid selv deltage for at opnå rabatten, så er du ikke allerede medlem så meld dig ind og få rabatten. Meld dig ind og få Ældre Sagen rabat

 

Sidst opdateret 21.03.2024