Bliv medlem
Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Økonomisk kompensation til folkepensionister med ældrecheck

Ældre Sagen har den 1. juli 2022 sendt brev til finansministeren og beskæftigelsesministeren for at få svar på en række spørgsmål i forbindelse med aftalen om økonomisk kompensation til folkepensionister, der modtager ældrecheck.

Ældre Sagen har arbejdet for, at folkepensionister skal modtage økonomisk kompensation ifm. den stigende inflation. Nu er en aftale faldet på plads, hvor de folkepensionister, der modtager ældrecheck, får udbetalt 5.000 kr. af to omgange.

Det er Ældre Sagen tilfreds med, men undrer sig dog over en række elementer i aftalen. Heriblandt hvorfor den økonomiske grænse er lagt, hvor den er, hvorfor fx førtidspensionister og efterlønsmodtagere skal modtage 2.000 kr. samt hvornår man skal have modtaget ældrecheck for at kunne få kompensationen.

Ældre Sagen har den 1. juli 2022 sendt brev til finansminister Nicolai Wammen og beskæftigelsesministeren Peter Hummelgaard for at få svar på en række spørgsmål i forbindelse med aftalen om økonomisk kompensation til folkepensionister, der modtager ældrecheck.

Ældre Sagens mærkesager

ÆLDRE SAGEN KÆMPER FOR ET BEDRE SAMFUND PÅ EN LANG RÆKKE OMRÅDER.
Læs mere om Ældre Sagens mærkesager

Sidst opdateret 03.08.2022