Bliv medlem
Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Nye krav til lån med afdragsfrihed

Ældre Sagen har d. 29. august 2022 sendt brev til erhvervsministeren vedr. Finanstilsynets nye krav til lån med afdragsfrihed

Finanstilsynet lægger i et udkast til ny vækstvejledning op til en stramning af vilkårene for lån med afdragsfrihed på mere end 10 år.

Finanstilsynet ønsker, at realkreditinstituttet skal foretage en vurdering af låntagers økonomi hvert andet år. Det skal gælde for alle dele af landet, og uanset om der er tale om et nedsparingslån med sikkerhed inden for 60 pct. af ejendomsværdien.

Det er efter Ældre Sagens opfattelse krav, der vil øge omkostningerne ved lån med afdragsfrihed, og dermed enten gøre dem dyrere for kunderne eller medføre, at realkreditinstitutterne holder op med at yde lån med lang afdragsfrihed.

Da lån med lang afdragsfrihed er velegnede for pensionister, der ønsker at ”spise” af deres friværdi, bør adgangen til afdragsfri lån ikke forringes, når de ikke udgør en risiko for realkreditinstitutterne. Vi kan ikke se, at Finanstilsynet giver nogen god begrundelse for at indføre nye krav, og vi opfordrer derfor erhvervsministeren til at fastholde de nuværende regler.

Erhvervsministeren er i øvrigt kaldt i samråd om spørgsmålet.

Ældre Sagens mærkesager

ÆLDRE SAGEN KÆMPER FOR ET BEDRE SAMFUND PÅ EN LANG RÆKKE OMRÅDER.
Læs mere om Ældre Sagens mærkesager

Sidst opdateret 29.08.2022