Juletiden på landets plejehjem

Ældre Sagen har d. 15. december 2020 sendt et brev til landets borgmestre vedr. besøgsrestriktioner i juletiden på landets plejehjem

Ældre Sagen har hørt om eksempler på plejehjem, der har forbudt besøg juleaften, og vi har derfor sendt en appel til landets borgmestre om at sikre, at plejehjemsbeboere og deres pårørende får mulighed for at se hinanden i julen, helt som de har ret til.

Konkret har vi anmodet borgmestrene om to ting:

  • Sikre, at alle plejehjemsledere i kommunen kender reglerne om, at den nærmeste pårørende altid – også juleaften - må komme på besøg i plejehjemsbeboerens egen bolig, ligesom plejehjemsbeboeren til enhver tid må forlade plejehjemmet og holde jul hjemme hos sin familie (og det uden at skulle i efterfølgende karantæne)

     

  • Sikre, at kommunen oplyser et akut telefonnummer på kommunens hjemmeside, hvor pårørende til en plejehjemsbeboer kan henvende sig i alle juledagene, hvis der opstår tvivl om reglerne ude på plejehjemmet. På den måde kan det sikres, at pårørende altid kan få hjælp, hvis der opstår en situation, hvor plejehjemmet har misforstået reglerne.

Et godt og meningsfyldt liv på plejehjem

Ældre Sagen arbejder for, at alle beboere på landets plejehjem sikres et meningsfyldt liv i trygge rammer.

Læs mere om mærkesagen plejehjem

Sidst opdateret 16.12.2020