Bjarne Hastrup: Vi kan alle gøre noget – og det skal vi

18. marts 2020: Læs hele meddelelsen fra Bjarne Hastrup, direktør i Ældre Sagen, i fbm. corona.
18.03.2020

Ældre Sagen sætter pris på den resolutte tilgang de danske sundhedsmyndigheder og politikere har til bekæmpelse af coronavirus.

Alvoren er forhåbentlig gået op for alle nu:

  • Bliv hjemme.
  • Hold afstand til hinanden.
  • Vask hænder og brug håndsprit.

Undgå kollektiv transport

Og det gælder også kollektiv transport. Bliv hjemme. Bestil varer på nettet. Få hjælp til at hente vigtig medicin.

Søg hjælp hos Ældre Sagen

Hvis du ikke har pårørende i nærheden, så søg hjælp hos Ældre Sagen eller hos andre i lokalområdet. Og hvis kollektiv transport er din eneste mulighed for at komme til læge o. lign., så brug ikke kontanter.

Det er vigtigt, at du som pårørende sikrer dig, at ældre familiemedlemmer forstår dette og respekterer alle forholdsreglerne.

Ældre Sagens initiativer den kommende tid

I Ældre Sagen har vi for længst aflyst alle aktiviteter frem til 1. juni. Men det betyder ikke, at vi læner os tilbage og venter på, at det hele går over igen.

Vi arbejder på højtryk på at få etableret nye frivilligaktiviteter, der ikke er afhængige af, at vi mødes.

Flere steder i landet har vores besøgstjeneste udskiftet fysiske besøg med telefonsamtaler og nye er kommet til som ’mailvenner’.

Når man sidder alene, betyder det meget at kunne dele sine tanker og bekymringer med andre. Vi opfordrer til, at man ringer, sender et brev, sender en sms eller stiller en pose boller eller forårsblomster ved døren.

Vi kan passe på hinanden uden, at vi behøver at være sammen.

Hvis nogen har brug for it-hjælp til at komme i gang med smartphone eller computer, så ring til os. Vi vil gøre alt for at hjælpe.

Vores ordning med tryghedsopkald hver morgen fortsætter, og der kan være flere, der har brug for at få sådan et opkald. Kontakt din lokale afdeling af Ældre Sagen for at høre om mulighederne.

Kontakt lokalafdeling

Flere steder i landet har vi også etableret indkøbsordninger, så ældre ikke selv skal bevæge sig ud i butikkerne.

Tak til sundhedspersonalet

Til sidst skal der lyde en stor tak til det sundhedspersonale, som hver dag arbejder stadig hårdere for at os alle sammen. Vi skal passe på jer. Vi skal opmuntre jer. Vi kan ikke takke jer nok.

Vi skal alle vise forståelse for, at der er brug for hårde prioriteringer i ældreplejen. Livsvigtige funktioner må prioriteres først, men alder må ikke være med i prioriteringerne.

Ældre Sagen håber, at det bliver muligt at hjælpe beboere og pårørende med at holde kontakten via telefon eller videoopkald. Og hvis beboeren bliver alvorligt syg og døende, er vi glade for, at nære pårørende stadig skal kunne komme på besøg evt. ved at benytte værnemidler.

Bjarne Hastrup
18. marts 2020

Hold sig opdateret

Få overblik over seneste nyt fra Ældre Sagen om coronavirus. På siden samler vi også gode råd, viden og inspiration i en tid med corona. Siden opdateres løbende.

Gå til www.aeldresagen.dk/coronavirus

Sidst opdateret 09.07.2020