Nu skal ældre bilister ikke forbi lægen for at forny kørekort

Ældre Sagen glæder sig over Folketingets beslutning om at fjerne aldersbaseret krav om lægetjek ved fornyelse af kørekort. Vi har længe arbejdet for sagen.
02.06.2017

Ældre bilister skal fra 1. juli ikke forbi lægen for at forny deres kørekort.

Folketinget har nemlig i dag vedtaget et forslag, der afskaffer kravet om lægeattest for ældre over 75 år, der skal have nyt kørekort. Med loven bliver gyldighedsperioden for kørekortet ens uanset alder.

”Man skal ikke lovgive efter alder, men efter helbred. Så det er en dejlig nyhed, at det aldersdiskriminerende krav er blevet fjernet. Det sparer både tid, penge og bekymringer for ældre bilister,” siger Bjarne Hastrup, direktør i Ældre Sagen.

Læs også: Sådan fornyer du kørekortet

Politisk sejr

Ældre Sagen har længe kæmpet for at få det aldersbaserede tjek fjernet.

Tjekket har givet unødigt bureaukrati uden at give mere trafiksikkerhed, så vi hilser politikernes beslutning velkommen.

”Det viser, at det godt kan betale sig at være vedholdende, for så ender det med en god regel både for den enkelte og for samfundet,” siger Bjarne Hastrup.

Læs om Ældre Sagens arbejde for at fjerne kravet om lægetjek ved kørekortfornyelse

Samme regler for alle aldre

Når loven træder i kraft 1. juli, gælder der de samme regler om gyldighed og kørekortfornyelse uanset alder.

Det betyder, at man ikke længere skal forny kørekortet hver andet år, når man er over 75 år, eller hvert år, når man er over 80 år.

Læs mere om lovændringen på Folketingets hjemmeside

Sidst opdateret 11.01.2019