Mød os på folkemødet 2019

Kom og hør Ældre Sagen i en lang række debatter med politikere og fagfolk om vigtige samfundstemaer – fra fake news til det pengeløse samfund
12.06.2019

Hvad sker der, når samfundsdebattøren Svend Brinkmann lægger demens på briksen og diskuterer hukommelse og identitet?

Hvem løser det tiltagende problem med fake news, og hvordan bekæmper kommunerne bedst ensomheden?

Det er nogle af de emner, vi debatterer hos Ældre Sagen i Kæmpestrandens debattelt J16.

Herudover er vi med i godt 35 events. Lige fra ”Den store pensionsdyst”, hvor bl.a. Ældre Sagens direktør Bjarne Hastrup sammen med Timm Vladimir skal ælte det danske pensionssystem igennem til ”Er du klar til at droppe mønterne?” – og til sangdysten ”Hit med sundhedssangen”, hvor Ældre Sagens vicedirektør Michael Teit Nielsen skal være med til at gætte sange.

Frivillige er med

Du kan besøge Ældre Sagens eget telt alle fire dage. Her byder Ældre Sagen Bornholm på kaffe og spændende debatter.

Sammen med DGI Bornholm viser Ældre Sagens frivillige, hvordan vi bedst holder hjernen skarp og stærk hele livet.

Du har også mulighed for at have en uformel snak med Winni Grosbøll, borgmester for Bornholms Regionskommune. Hun er i teltet torsdag eftermiddag.

Du kan desuden møde Ældre Sagens landsformand Preben Staun, der står i spidsen for over 860.000 medlemmer. Han besøger teltet fredag eftermiddag.

Drømmetræ

Alle fire dage vil du kunne finde et ”drømmetræ” i teltet. Det er del af et nyt projekt, der sammen med ”drømmebogen” som skal skabe bedre trivsel på plejehjemmene.

Beboere skriver deres drømme på små sedler og hænger dem op på træet. Så er det op til personale, pårørende og politikere at prøve at opfylde drømmene. Lørdag bliver teltet fyldt med bornholmske plejehjemsbeboere, der hentes til folkemødet i Allinge i minibusser.

Frivillige vil følge dem rundt på pladsen, og arrangementet afsluttes i Ældre Sagens telt med sandwich.

3.000 events

Det er ottende gang, Ældre Sagen er med på folkemødet, der i år forventer 100.000 besøgende. Programmet byder på flere end 3.000 events, så der er nok at vælge imellem.

Mødet skydes i gang i morgen klokken 11.30 med åbningstale af næstformand Kristian Jensen (V) og varer lige til søndag klokken 11.

Læs her, hvor og hvilke debatter Ældre Sagen er med. Ud over Bjarne Hastrup og vicedirektør Michael Teit Nielsen kan du møde en række fagkonsulenter på folkemødet.

Se Ældre Sagens program her (pdf)

Sidst opdateret 02.09.2019