Frisører og behandlere kan godt komme på plejehjemmet

Mange leverandører af sundheds- og serviceydelser er undtaget for besøgsrestriktionerne på plejehjem
28.05.2020

Udbruddet af coronavirus har i mange kommuner afskåret ældre beboere på plejehjem fra at modtage sundheds- og serviceydelser leveret af personer udefra.

I Ældre Sagen har vi erfaret, at både frisører, håndværker og fodterapeuter har været nægtet adgang.

Sundheds- og Ældreminister Magnus Heunicke har i et spørgsmål fra Folketingets sundheds- og ældreudvalg oplyst, at leverandører af sundheds- og serviceydelser har adgang til plejecentrene – uanset at der er udstedt påbud om forbud mod besøg.

Ministeren oplyser i svaret, at det ikke er muligt at udfærdige en udtømmende liste med de serviceydelser, der kan leveres på plejecentre mv., men at en serviceydelse fx kan være en sundhedsydelse eller en ydelse i form af rengøring, vinduespudsning, reparation eller flytning.

Der kan også være tale om en serviceydelse, der leveres af en frisør.

Ældre Sagen har i den seneste tid fået flere henvendelser fra frustrerede pårørende om, at deres kære ikke kan modtage de nødvendige behandlinger, som f.eks. fodpleje.

Det er vigtigt for svækkede ældres sundhed og livskvalitet, at de fx kan få tilset fødderne, få klippet negle og blive tilset af andre behandlere – selvfølgelig under forudsætning af, at alle de nødvendige retningslinjer overholdes.

Læs også: Plejeboliggarantien skal overholdes

Sidst opdateret 09.07.2020