Ældre Sagens anbefalinger til sundhedsreformen

De 21 sundhedsfællesskaber risikerer at opdele Danmark i A- og B-hold. Læs Ældre Sagens anbefalinger til Regeringens sundhedsreform.
30.01.2019

Onsdag den 30. januar 2019 var Ældre Sagen inviteret til møde hos Sundhedsminister Ellen Trane Nørby og Innovationsminister Sophie Løhde.

På mødet fremlagde Ældre Sagen sine anbefalinger til den kommende sundhedsreform.

Ældre Sagen anerkender ønsket om at fremtidssikre sundhedssystemet, men det kræver massiv indsats at få virkeligheden til at leve op til visionerne.

Undgå A- og B-hold

Det er afgørende, at både kvalitetskrav, personale, kompetencer og økonomi er på plads i kommunerne, før behandlingen rykkes væk fra hospitalerne.

- Ellers frygter vi, at det kan føre til at patienterne bliver opdelt i et A-og B-hold, fordi det er meget forskelligt, hvad de enkelte sundhedsfællesskaber og kommuner vil kunne tilbyde, siger adm. direktør i Ældre Sagen Bjarne Hastrup.

Kvalitetskrav til pleje og omsorg

Ældre Sagen lagde på mødet også vægt på, at det bliver nødvendigt med kvalitetskrav til den omsorg og pleje kommunerne tilbyder svækkede ældre gennem hjemmehjælp eller på plejehjem.

- Sundhedsreformen sender mange nye opgaver ud i kommunerne, og det risikerer at skabe en gøgeungeeffekt, fordi de øgede krav til det kommunale sundhedsvæsen vil presse kvalitet og værdighed i omsorg og pleje, siger Bjarne Hastrup.

Ældre Sagens anbefalinger

Læs Ældre Sagens samlede anbefalinger til sundhedsreformen her

Læs også: Ældre Sagens nyhedsbrev om sundhedsreformen

Sidst opdateret 14.04.2021