Bliv medlem
Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Ældre Sagen stærkt bekymret for nedslidte seniorer

Det vil forringe mulighederne for værdig tilbagetrækning, hvis SVM-regeringens forslag om at sammenlægge senior- og Arnepension bliver til virkelighed, mener Ældre Sagen.
16.12.2022

Den nye regering foreslår, at samle seniorpension og tidlig pension (også kendt som Arnepension) i én ordning - den såkaldte Arne Plus-pension.

Hvis ændringen bliver vedtaget, vil det betyde, at ydelsen på Arnepension hæves med ca. 1000 kr., mens ydelsen på seniorpension sænkes med ca. 4.500 kr.

Ydermere bliver perioden på seniorpensionen halveret fra 6 til 3 år. Samlet set vil det, vurderer Ældre Sagen, forringe mulighederne for værdig tilbagetrækning, særligt fordi senior pension er målrettet nedslidte seniorer.

Nedslidning kan ramme alle. Arbejdsforhold, tab er erhvervsevne, samt udfordringer i den almene sundhedstilstand er blot nogle af de faktorer, der kan medføre nedslidning.

Læs også: De nuværende regler for seniorpension

Værdig tilbagetrækning er afgørende

Ældre Sagens holdning er, at det er vigtigt, at vi skal kunne trække os tilbage fra arbejdsmarkedet med værdigheden i behold, når helbredet ikke længere slår til.

Vi er stærkt bekymrede for, hvilke konsekvenser regeringens planer vil få for nedslidte seniorer.

Det er stærkt bekymrende og uforståeligt, at det er de allermest nedslidte, der skal løse problemet med manglende arbejdskraft. Særligt i en tid, hvor Danmark har den højeste pensionsalder i Europa, og hvor det handler om at gøre det mere attraktivt at forblive på arbejdsmarkedet.

Ældre Sagen vil kæmpe for seniorpensionen

Ældre Sagen arbejder nu målrettet på at finde ud af, hvordan regeringen konkret vil gribe arbejdet an.

Læs mere: Ældre Sagens reaktion på regeringsgrundlaget

Når vi kender de nærmere detaljer, vil vi vurdere, hvordan vi aktivt kan påvirke det kommende lovarbejde i videst muligt omfang.

Sidst opdateret 17.01.2023