Nyt samarbejde skal hjælpe unge videre i livet

Sammen med Landsforeningen Talentspejderne kan frivillige fra Ældre Sagen nu blive mentorer for unge, der har brug for støtte til at komme i gang med en uddannelse.
11.12.2019

Siden 2010 har Landsforeningen Talentspejderne hjulpet sårbare, skoletrætte og ikke-uddannelsesparate unge i folkeskolernes 7.-9. klasser med at finde deres evner og talenter gennem et talentprogram udviklet i samarbejde med nogle af landet førende læringseksperter.

Det sker gennem frivillige, som mødes med de unge gennem 24 ugentlige møder, hvor de sammen følger et guidet forløb. Det gode arbejde har Ældre Sagen og Landsforeningen Talentspejderne indgået aftale om at sprede ud til hele landet.

- Ofte handler de unges dårlige situation om, at de mangler netværk til at bakke dem op, at de mangler troen på sig selv eller at de ikke er bevidst om at også de har særlige evner og talenter”, siger sekretariatschef Tom Thinggaard Pedersen fra Landsforeningen Talentspejderne.

Han er jublende glad over samarbejdet med Ældre Sagen.

- For os er det en stor anerkendelse, og vi ser frem til samarbejdet.

Landsforeningens Talentspejdernes talentprogram har siden 2010 hjulpet mere end 650 unge videre til uddannelse og job, og findes i dag i 18 kommuner rundt omkring i hele landet. Foreningen har stor succes med at bruge efterlønnere og pensionister, som de unges talentspejdere.

Også Ældre Sagen glæder sig over samarbejdet, der ligger i tråd med Ældre Sagens strategi, hvor mødet mellem generationer er centralt.

- Der er mange dygtige og ressourcestærke ældre, som ønsker at gøre en frivillig indsats for børn og unge. Samtidig vil vi som organisation gerne være med til at støtte de unge, der ellers har vanskeligt ved at komme i gang med en ungdomsuddannelse. Her kan en mentor være en del af løsningen, siger adm. direktør i Ældre Sagen Bjarne Hastrup.

Sidst opdateret 28.08.2020