Ældre Sagen glæder sig: Movia lytter til kritik

Ældre Sagens og mange aktive ældres massive indvendinger og argumenter har gjort indtryk: DOT og Movia vil nu finde ny model for harmonisering af transportpriser
21.01.2020

Efter massive indvendinger, rystende eksempler fra virkeligheden og håndfaste argumenter, vil DOT/Movia udskyde prisændringer for pensionister og udskyde lanceringen.

Det oplyser Movia i en pressemeddelelse 21. januar 2020.

Kritik af både økonomi og model

DOT er blevet enige om at udarbejde en ny model for pensionistrabatter, der skal imødekomme de bekymringer, der er kommet frem.

Ældre Sagen har fået rigtig mange henvendelser fra bekymrede pensionister, der har kunnet se frem til brutale prisstigninger med den oprindelige model.

Prisstigninger, der ville betyde store ændringer for dem, der er helt afhængige af den offentlige transport for at kunne få hverdagen til at hænge sammen med lægebesøg, familiebesøg og et socialt liv i det hele taget.

I Ældre Sagen har vi modtaget hundredvis af skriftlige henvendelser og et utal af telefoniske. Dem har vi kunnet bruge målrettet i vores indflydelsesstrategi, fx som grundlag for vores udtalelser til medierne, samt vores brev til transportministeren.

Og i sidste ende fik det også betydning for, at DOT/Movia nu vil kigge på en bedre model.

Læs Ældre Sagens kritik

Mange har også været bekymret for at skulle anvende rejsekortet fremfor pensionistkortet. Rejsekortet kræver digitale forudsætninger, som ikke alle ældre har.

Bjarne Hastrups kommentar:

- I Ældre Sagen glæder vi os over, at det er lykkedes at råbe Movia og DOT op. Brutale prisstigninger og ignorering af svækkede pensionisters særlige behov er ikke vejen frem, siger Ældre Sagens direktør, Bjarne Hastrup.

Han anerkender, at DOT er forpligtet til at harmonisere priserne på Sjælland, men det skal ske på en ordentlig og menneskelig måde.

- Jeg kan love, at Ældre Sagen vil følge arbejdet helt til dørs. Jeg ser frem til en dialog med Movia og DOT, siger Bjarne Hastrup.

Sidst opdateret 14.04.2021