Ny kampagne skal invitere flere besøgsvenner indenfor

Det har store menneskelige og samfundsmæssige konsekvenser, at 50.000 ældre mennesker er svært ensomme. Ny kampagne fra Codan og Ældre Sagen skal skaffe flere besøgsvenner.
02.01.2020

Ensomhed har store menneskelige og samfundsmæssige konsekvenser. Omkring 50.000 ældre er ensomme, og det skal vi gøre noget ved.

Læs mere om Ensomhed

Derfor er Codan gået med i Folkebevægelsen mod ensomhed, og derfor lancerer Codan og Ældre Sagen nu en landsdækkende kampagne for at rekruttere besøgsvenner til de ældre mennesker, der savner besøg og en at tale med i hverdagen. Vi kan nemlig kun løse ensomhed i fællesskab.

Samarbejdet og den større landsdækkende kampagne skal være med til at bryde tabuet om ensomhed og løse en helt konkret udfordring – manglen på besøgsvenner til de mange ældre mennesker, der føler sig ensomme. 

Læs mere om Folkebevægelsen mod Ensomhed

 Ældre Sagen arbejder på femte år på at mindske ensomheden blandt ældre, og Codan har valgt at bidrage til kampen mod ensomhed, som fylder meget hos den enkelte og har store omkostninger for samfundet.

For både Codan og Ældre Sagen er det oplagt at gå sammen i kampen mod ensomhed med udgangspunkt i et partnerskab, der strækker sig over 30 år tilbage.

Sammen håber vi at bidrage til, at flere danskere melder sig som besøgsvenner, og at færre oplever ensomhed.

Læs mere om Kampagnen

 

 

Sidst opdateret 28.08.2020