Ældre Sagen om nyt lovkrav: Folkesundheden skal have et løft

Forebyggelse er vigtigt for alle, uanset alder. Derfor støtter Ældre Sagen kravet om en folkesundhedslov, der kan sætte handling og prioriteringer bag ordene
05.11.2020

Sundhedsstyrelsen har gennem årene lanceret en stime af kampagner, der har haft til formål at forebygge sygdomme og styrke vores sundhed: Vi skal holde op med at ryge, vi skal tabe os og vi skal motionere mere.

Alligevel går det den helt forkerte vej: Knap en million danskere er plaget af lænderygsmerter, og næsten lige så mange har slidgigt, migræne eller nakkesmerter.

Ældre patienter hårdt ramt

Blandt ældre patienter indlagt på en medicinsk afdeling har 2 ud af 3 flere samtidige sygdomme, og 50.000 danskere over 65 år føler sig svært ensomme.

Læs hele Ældre Sagens mærkesag om Sundhedsvæsenet her

Nyeste viden fra Sundhedsstyrelsen slår fast, at sundhed og sygdom er skævt fordelt i Dan­mark, og at den sociale ulighed i sundhed har vokset sig større gennem de seneste årtier.

Derfor er det ikke nok at overlade forebyggelse til sundhedsområdet.

Forebyggelse skal prioriteres af alle politikere

Sundhed og trivsel skal tænkes ind i alle områder, der har betydning for vores måde at leve livet på.

  • Det skal gøres nemt for både 82-årige Else og tre-årige William at komme ud i frisk luft og natur.
  • Det skal gøres nemt at træffe sunde valg med kost og motion.
  • Det skal gøres nemt at være en del af et nærværende fællesskab med andre.
  • Det skal gøres nemt at deltage i opløftende aktiviteter med andre

Derfor støtter Ældre Sagen 

Ældre Sagens mange frivillige skaber hver dag mulighed for, at ældre bl.a. kan mødes og dyrke motion, spise sammen og have fælles oplevelser med andre mennesker.

Ældre Sagen samarbejder med alle relevante organisationer, der kan være med til at sætte ekstra fokus på de samme mærkesager som os.

En folkesundhedslov vil forpligte Folketinget til at tage vores livskvalitet alvorligt, også når det handler om byplanlægning, trafik, klima o.m.a.

Læs henvendelsen til politikerne her

 

Sidst opdateret 07.12.2020