Ældre medicinsk patient på hospitalet

Ekspertdag om den ældre medicinske patient

Konkrete anbefalinger og inspiration fra dagen

Her finder du anbefalinger og input til arbejdet med ældre medicinske patienter, herunder en ny handlingsplan på området. 

Mandag den 2. september 2019 afholdt Ældre Sagen og Lif, Lægemiddelindustriforeningen, ekspertdag om den ældre medicinske patient. 
 
Ekspertdagen bød på mange gode refleksioner og pointer. Dem har vi sammenfattet  i en opsamling, der indholder konkrete anbefalinger til det videre arbejde.

Det er Ældre Sagens håb, at indholdet i opsamlingen vil bidrage til udformningen af en ny national handlingsplan for ældre medicinske patienter.
Den nuværende handlingsplan udløber med udgangen af 2019.

Løsninger og udfordringer

Dagens program bød på input fra flere centrale aktører og beslutningstagere, herunder Sundheds- og Ældreministeren og formænd fra flere faglige organisationer.

Vi bad nogle af talerne sætte ord på, hvilke udfordringer og løsninger de ser som afgørende i arbejdet med ældre medicinske patienter: 

Ældre Sagen: Retningslinjer, ressourcer og nej til overbelægning
Vi bliver flere og flere ældre. Derfor stiger antallet af ældre medicinske patienter også massivt i fremtiden. Hør direktør i Ældre Sagen Bjarne Hastrups forslag og anbefalinger til, hvordan vi sikrer den bedste behandling af vores ældre. 

Lif: Kvalitet i behandlingen og lighed i sundhed
Koncernchef i Lif Ida Sofie Jensen er særligt optaget af, at ny teknologi og høj kvalitet også kommer ældre patienter til gode. Hør hende fortælle om Lifs bud på, hvad der skal til, for at alle patienter får gode og sammenhængende forløb. 

Faglige organisationer: Prestige, personale og prioritering
Hør Andreas Rudkjøbing, formand i Lægeforeningen, Grete Christensen, formand i DSR og Mona Striib, Forbundsformand i FOA pege på, hvad der fungerer godt og hvad der kan gøres bedre for de ældre medicinske patienter.

Løsninger, der viser vej: Oversigt over projekter fra Ekspertdagens Vidensbørs

Infografik: Hvem  er den ældre medicinske patient?

Sidst opdateret 05.08.2020

Nærhed og sammenhæng i sundhedsvæsenet

Ældre Sagen arbejder for et sammenhængende sundhedsvæsen, som sikkert og trygt fremmer en værdig behandling og pleje.

Læs mere om mærkesagen sundhedsvæsen