Arbejdsliv

Et godt og langt arbejdsliv

A-kasse for alle aldre

Retten til at kunne modtage dagpenge fra a-kassen, skal være uafhængig af ens alder.

Mange mennesker, der har nået folkepensionsalderen, og som bliver arbejdsløse, vil gerne fortsætte med at arbejde.

Derfor skal personer over folkepensionsalderen have mulighed for at være medlem af deres a-kasse på lige fod med øvrige medlemmer.

I dag kan man få et seniormedlemskab i a-kassen, når man runder folkepensionsalderen. Seniormedlemskabet giver ret til samtaler og hjælp til jobsøgning i a-kasserne, men det giver imidlertid ikke ret til dagpenge, hvis man bliver arbejdsløs og skal søge job.

Læs også: Flere arbejder allerede længere

Dagpenge uanset alder

Ældre Sagen mener, at man skal kunne modtage dagpenge uanset alder, hvis man er medlem af en a-kasse og opfylder betingelserne for at modtage dagpenge.

Det vil sige, at man er registreret jobsøgende, ikke er selvforskyldt ledig og endelig opfylder beskæftigelses- og rådighedskravet.

Det vil kunne bidrage til at personer over folkepensionsalderen ikke bliver skubbet ufrivilligt ud af arbejdsmarkedet samt hjælpe dem til at komme i arbejde igen.

Det skal naturligvis ikke være muligt at opsætte eller modtage sin folkepension, mens man modtager dagpenge.

Læs også: Svært at få arbejde igen

Et godt og langt arbejdsliv

Ældre Sagen arbejder for, at alle kan have et godt og langt arbejdsliv på et arbejdsmarked, hvor man kan blive så længe, man kan og vil, og hvor man kan trække sig tilbage med værdighed.
Se mærkesagen

Sidst opdateret 02.09.2019