Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Arbejdsliv

Et godt arbejdsliv og værdig tilbagetrækning

Drop fordomme om seniorer

Vi skal bekæmpe fordomme om seniorer, så man kan blive på arbejdsmarkedet, så længe man kan og vil.

I 2021 var ca. 160.000 personer over 65 år stadig på arbejdsmarkedet ifølge Danmarks Statistik.

Gruppen af personer over 65 år på arbejdsmarkedet vokser yderligere de kommende år. Dels fordi folkepensionsalderen stiger, men også fordi flere vælger at arbejde længere.

Læs Fremtidsstudiet: Hver fjerde vil arbejde så længe som muligt

Fordomme skal bekæmpes

Ledigheden blandt 55+-årige er ikke højere end i arbejdsstyrken generelt. Til gengæld kan det være sværere for seniorer at få arbejde igen, når de er blevet ledige, bl.a. på grund af fordomme om "ældre medarbejdere".

Læs artiklen: Fordomme om seniorer holder ikke stik

Fordommene skal bekæmpes, så seniorer kan blive på arbejdsmarkedet, så længe de kan og vil – også efter folkepensionsalderen.

På den måde kan seniorers egne ønsker opfyldes, virksomhederne kan få erfarne medarbejdere, som er gode til at finde de rigtige løsninger, og seniorerne kan fortsat bidrage til en stærk dansk økonomi.

Ældre Sagen opfordrer virksomheder til at se bort fra ansøgernes alder i rekrutteringsfasen, mens seniorer opfordres til at vedligeholde deres kvalifikationer, tilegne sig nye og være omstillingsparate, fordi forholdene på arbejdsmarkedet ændrer sig hurtigt.

Læs også: Svært at få arbejde igen

Læs også: Sådan får du nyt job som senior

Offentlige arbejdspladser skal gå foran

Ældre Sagen mener, at de offentlige arbejdspladser må gå foran ved ansættelse, udvikling og anerkendelse af seniorer.

De bør være et forbillede for øvrige arbejdspladser i landet, og det skal derfor også være slut med, at seniorer er overrepræsenterede, når der sker afskedigelser i den offentlige sektor.

Et godt og langt arbejdsliv

Ældre Sagen arbejder for, at alle kan have et godt og langt arbejdsliv på et arbejdsmarked, hvor man kan blive så længe, man kan og vil, og hvor man kan trække sig tilbage med værdighed.
Se mærkesagen

Sidst opdateret 22.02.2024