Ældre Sagen genåbner for udvalgte lokale aktiviteter

Fra den 1. juni genoptager Ældre Sagen udvalgte lokale arrangementer og aktiviteter udendørs. Det drejer sig om arrangementer og aktiviteter, der overholder de retningslinjer, som Ældre Sagen har fastlagt på baggrund af regeringens udmeldinger.

Siden midt i marts har det ikke været muligt at deltage i Ældre Sagens aktiviteter og arrangementer. Lokalafdelingerne har været lukket.

Kun aktiviteter uden fysisk kontakt, som for eksempel telefonstjerner eller telefonopkald fra besøgsvenner, har været mulige, og er det stadig.

Bliv hjemme, hvis du er sløj

Vi har fokus på trygheden ved vores arrangementer og aktiviteter. Derfor bliver der taget højde for antal af deltagere, tilstrækkelig afstand mellem deltagere og, at der er den rette fokus på hygiejne.

Det er vigtigt, at vi alle passer på hinanden.

Det overordnede princip er, at du som medlem skal kunne føle dig tryg, når du deltager i en aktivitet i Ældre Sagen. Du må aldrig føle dig presset, og er du utryg, skal du blive hjemme. Det er helt i orden. Det gælder også, hvis du er syg eller sløj.

Har du symptomer som hoste eller muskelømhed, bliv hjemme, og hvis du er kommet afsted, skal du gå hjem igen – også selv om du har milde symptomer.

Er du eller har du pårørende i risikogruppen, må du overveje, om du skal deltage.

Se risikogrupperne i retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen

Aktiviteter, du kan deltage i fra 1. juni

Herunder kan du se eksempler på aktiviteter, du nu kan deltage i, hvis din lokalafdeling tilbyder dem – og hvis regeringens retningslinjer overholdes. Dvs. den rette afstand, god håndhygiejne, hosteetikette og at man højst må være ti personer.  

  • Gå-ture
  • Motion i naturen
  • Udendørssang
  • Cykelture
  • Boldspil. Det anbefales at benytte personlige rekvisitter, fx ketcher.
  • Er du besøgsven eller besøgsvært, kan I mødes og holde ”terrassebesøg”, og I kan gå tur sammen.

Aktiviteter, der stadig ikke er mulige  

  • Aktiviteter indendørs som bridge, bowling, foredrag og seniorbio
  • Socialhumanitære aktiviteter, der indebærer alvorlig smitterisiko, vågetjeneste, it-besøg i hjemmet og aktiviteter på plejehjem
  • Ture og rejser både i Danmark og udlandet

Aktiviteter frem til den 1. juni

Alle aktiviteter frem til og med 31. maj er stadig lukkede. Dog er det muligt med aktiviteter, der ikke kræver fysisk fremmøde, fx telefonstjerner og online besøg af besøgsven.

Vi opdaterer denne artikel, når der er nye meldinger fra myndighederne.

Hold dig opdateret

Få overblik over seneste nyt fra Ældre Sagen om coronavirus. På siden samler vi også gode råd, viden og inspiration i en tid med corona. Siden opdateres løbende.

Gå til www.aeldresagen.dk/coronavirus

Sidst opdateret 13.05.2020