Ældre Sagen åbner for lokale aktiviteter igen

fra 1. juli kan Ældre Sagens lokalafdelinger åbne for alle aktiviteter, der overholder myndighedernes retningslinjer.

Ældre Sagens landsbestyrelse har, på sit møde den 30. juni 2020, besluttet, at der med virkning fra 1. juli 2020 åbnes for alle Ældre Sagens lokale aktiviteter.

Sundhedsstyrelsens og regeringens aktuelle retningslinjer skal overholdes ved alle aktiviteter. Derfor vurderer den enkelte lokalafdeling hvilke aktiviteter, der kan åbne hvornår.

Sikker gennemførelse af aktiviteter

Aktiviteterne tilrettelægges, så det er trygt for medlemmer og frivillige at deltage.

Lokalafdelingerne har mulighed for at bestille værnemidler efter behov via Ældre Sagens Frivilligportal.

Er der spørgsmål til, hvorledes aktiviteter kan tilrettelægges på en tryg og sikker måde, kan lokalafdelingerne henvende sig til Sekretariatet for at få råd og vejledning.

Læs mere på Frivilligportalen om de gældende retningslinjer og anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen og regeringen.

Bliv hjemme, hvis du er sløj

Vi har fokus på trygheden ved vores arrangementer og aktiviteter. Derfor bliver der taget højde for antal af deltagere, tilstrækkelig afstand mellem deltagere og, at der er den rette fokus på hygiejne.

Det er vigtigt, at vi alle passer på hinanden.

Det overordnede princip er, at du som medlem skal føle dig tryg, når du deltager i en aktivitet i Ældre Sagen. Du må aldrig føle dig presset, og er du utryg, skal du blive hjemme. Det er helt i orden. Det gælder også, hvis du er syg eller sløj.

Har du symptomer som hoste eller muskelømhed, så bliv hjemme, og hvis du er kommet afsted, skal du gå hjem igen – også selv om du har milde symptomer.

Er du eller har du pårørende i risikogruppen, må du overveje, om du skal deltage.

Se risikogrupperne i retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen

Hold dig opdateret

Få overblik over seneste nyt fra Ældre Sagen om coronavirus. På siden samler vi også gode råd, viden og inspiration i en tid med corona. Siden opdateres løbende.

Gå til www.aeldresagen.dk/coronavirus

Sidst opdateret 01.07.2020