Hyrdetimer

En podcast om sex sent i livet.

I Hyrdetimer undersøger vært Thomas Oldrup fordomsfrit sex sent i livet i dag og tilbage i historien.

Emnerne stiller ikke krav til mere, højere og vildere. I stedet skal vi i dybden i lyst, intimitet, sex og kærlighed med gæster, der enten har prøvet dette og hint på egen krop, eller på andre måder kan gøre os klogere på sex og alder.


Teaser: Hyrdetimer

Hyrdetimer er nærværende, indsigtsfulde og underholdende samtaler om om sex gennem historien og i nutidens soveværelser. Du kommer bl.a. til at møde en kvinde, der har haft sex i seks årtier, og stadig bryder tabuer. Og en historiker med speciale i misforståelser om tidligere tiders seksualitet. 

Du kommer også til at møde forfatter Peter Øvig Knudsen, der fortæller om 60'ernes seksualitet i hippie-kulturen. Og præsten Poul Joachim Stender, der mener, at "kristendommen har givet sexlivet et elendigt forspil i snart 2000 år."


Judith Rothenborg: Om intakte kærlighedsdrømme

Judith Rothenborg, om intakte kærlighedsdrømme

Judith Rothenborg, fra DR-programmet "Mormor på mandejagt", har haft sex i 1960’erne, 70’erne, 80’erne, 90’erne, 00’erne og 10’erne.

Hendes drøm og længsel om at få det hele, eksisterer stadig. Men nu skal sex ikke partout komme først, kærligheden er begyndt at tælle mere.

Lyt med når Judith deler sine erfaringer og lader os kigge ind i hendes intakte kærlighedsdrømme og forliste forhåbninger.

Varighed: 52 minutter


Peter Øvig Knudsen: Om hippiebevægelsens seksuelle frisind

Peter Øvig Knudsen om hippiebevægelsens seksuelle frisind 

Peter Øvig Knudsen er en af Danmarks største dokumentarister. Han har gransket hippiebevægelsen og seksuel frisind på godt og ondt.

Hør blandt andet Peter Øvig fortælle, hvordan hippierne ændrede synet på sex fra noget borgerligt, der skulle gemmes væk, til noget helligt.

Og hør hans mening om, hvilken betydning hippiebevægelsen har haft for den kropslige frigørelse.

Varighed: 48 minutter


Astrid Højgaard: Seksualiteten fader ikke ud

Astrid Højgaard: Seksualiteten fader ikke ud 

"Mange har en forståelse af, at når man er over en vis alder, fader seksualiteten ud. Men det passer ikke."

Astrid Højgaard er ledende overlæge på Sexologisk Center på Aalborg Universitetshospital og møder hver dag mennesker i alle aldre, som har problemer i sexlivet.

Og det glæder hende, at også 90-årige kigger forbi hendes kontor, for vi skal ikke finde os i, at noget ikke længere virker, bare fordi vi er blevet ældre.

Varighed: 53 minutter


Bent Hansen: Opture og nedture som homoseksuel

Bent Hansen - Opture og nedture som homoseksuelTilbage fra dengang det hed Landsforeningen for bøsser og lesbiske har Bent Hansen været tilknyttet LGBT Danmark.

Der har været opture og nedture. Han har oplevet, da man i 1989 viede de første homoseksuelle par på Københavns Rådhus. Og festerne på diskotek Pan Club.

Men også at miste sin mand til HIV/AIDS.

I dag er Bent Hansen 72 år og kigger i Hyrdetimer tilbage på livet som homoseksuel.

Varighed: 57 minutter

Sidst opdateret 26.02.2020