Bliv medlem
Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Organisation

Sådan er Ældre Sagen bygget op

Sådan arbejder vi

Ældre Sagen er en almennyttig forening. Vi arbejder som en social-humanitær forening, og vi er uafhængige og neutrale i forhold til partipolitik, religion og etnicitet.

 

Ældre Sagen er en organisation, hvor de frivilliges indsats i lokalområderne er flettet tæt sammen med de ansattes arbejde i sekretariatet. 

Til at varetage den opgave er vi på landsplan cirka 150 medarbejdere i vores sekretariat og over 20.000 frivillige fordelt på 215 lokalafdelinger over hele landet.

Medlemmerne er vores kerne

Vores samlede aktiviteter er primært baseret på midler fra medlemmerne. Et enkelt medlem betaler 135 kroner pr. halvår, mens et familiemedlemskab koster 220 kroner. pr. halvår.

Det giver os en styrke til at arbejde uafhængigt og frihed til at kunne sige vores mening om en given sag over for politikere, virksomheder og andre. 

Service til vores medlemmer

Sekretariatet servicerer og rådgiver vores mere end 935.000 medlemmer. Her producerer vi også medlemsblade til alle medlemmer og formidler medlemstilbud til vores medlemmer. 

Vi arbejder politisk for det gode liv

Ældre Sagen kæmper for et Danmark, der er værdigt, trygt og godt at blive ældre i. Vi foretager analyser, der sikrer os den nyeste viden om at være ældre i Danmark. På den baggrund udarbejder konkrete forslag til forbedringer i sundhedsvæsenet, på arbejdsmarkedet mv. Vi presser på hos politikerne for, at vores forslag bliver gjort til virkelighed. 

Se vores politiske resultater

Se hvad vi kæmper for under "Mærkesager"

Vores rådgivning til private

Hvert år rådgiver vi over 47.000 mennesker om sociale, økonomiske og juridiske spørgsmål. På baggrund af de mange henvendelser, vi får i rådgivningen, udgiver vi hvert år håndbogen "Værd at vide". 

Læs om Rådgivningen

Den frivillige indsats  

Vi har mere end [Variabel:antal-frivillige] i hele Danmark. Vores frivilligafdeling i sekretariatet hjælper med at styrke den frivillige indsats i lokalafdelingerne.

Selve arbejdet i lokalafdelingerne bliver udført af alle vores fantastiske frivillige. Deres indsats svarer til omkring 1.800 årsværk. 

Vores frivillige står for mange arrangementer og en stor social indsats til gavn for både medlemmer og ikke-medlemmer, ligesom de mange steder i landet er i dialog med lokale politikere, kommuner og regioner.

Læs om vores frivillige arbejde

Sidst opdateret 28.04.2023