Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Ældre Sagen: Sæt folkepensionen op

De stærkt stigende priser presser økonomien hos mange. Der er behov for en ekstraordinær regulering af folkepensionen og andre forsørgelsesydelser
24.03.2022

Først var det gas og el. Nu er det også alt fra mad og dagligvarer til benzin der stiger voldsomt i pris.

Inflationen i Danmark er den højeste i mere end 30 år, og det giver problemer hos mange pensionister.

- Ældre Sagen får overvældende mange henvendelser fra pensionister, der er meget bekymrede og utrygge, fordi de ikke kan få økonomien til at løbe rundt på grund af de stigende priser. Det skal vi gøre noget ved, siger adm. direktør i Ældre Sagen Bjarne Hastrup.

Behov for ekstraordinær regulering

Det får nu Ældre Sagen til at foreslå, at pensioner mv. hæves.

Det skal gøres ved at give en ekstraordinær regulering af folkepensionen og andre forsørgelsesydelser på 3,5 pct. i 2022.

Den løsning vil her og nu give ca. 6.500 kr. mere om året hos en enlig folkepensionist der ikke har anden indkomst.

Ældre Sagen har bedt beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard om at se på forslaget, der også skal ses i lyset af, at folkepensionen i 2022 er reguleret med sølle 1,2 pct., mens førtidspensionen kun er steget med 0,15 pct.

Det er den laveste regulering i mere end 20 år.

Læs brevet til beskæftigelsesministeren

Lunken varmecheck

Forslaget fra Ældre Sagen skal ses som supplement til den varmecheck, der allerede er aftalt politisk, men som først vil blive udbetalt til august.

- Der er behov for mere end varmechecken. Det er ikke bare energipriserne, men de generelle prisstigninger der virkelig bekymrer og presser de pensionister, der har mindst, siger Bjarne Hastrup.

Læs også: Højere varmecheck løser ikke problemerne

Sidst opdateret 31.01.2024