CORONA VIRUS

NYHED
Folketingets partier er den 22. marts 2021 blevet enige om en rammeaftale om genåbning af Danmark. Rammeaftalen fastslår, at de nuværende restriktioner forlænges til og med tirsdag, den 20. april 2021. Dette gælder også for Ældre Sagen.
Retningslinjerne for aktiviteter i Ældre Sagen gældende fra mandag den 22. marts 2021 er derfor forlænget til og med den 20. april 2021.

I lyset af – som det også fremhæves i rammeaftalen – at flere og flere medlemmer og frivillige i Ældre Sagen vaccineres, kan den enkelte lokalafdeling med virkning fra den 21. april 2021 selv vurdere, hvilke aktiviteter den vil sætte i gang fra samme dag for at hjælpe svækkede ældre (social humanitære aktiviteter).
Kravet er dog, at sådanne aktiviteter overholder alle gældende regler, f.eks. forsamlingsforbud, brug af maske/visir, afstandskrav m.m. og det fortsat er trygt og sikkert for den frivillige at hjælpe. Det gælder både indendørs og udendørs aktiviteter.

Som et væsentligt og betydeligt element i den ansvarlige, gradvise og fleksible udfasning indgår iflg. den politiske aftale et Coronapas. Coronapas skal vise, om den enkelte er færdigvaccineret, har overstået infektion eller er testet negativ inden for 72 timer (både PCR- og antigen-test).

Fra den 6. maj 2021 åbnes op for indendørs sport for voksne. Hvilke sportsgrene og hvilke eventuelle krav, der skal iagttages – ud over brug af Coronapas – vides endnu ikke.

Fra den 21. maj 2021 forventes at alle øvrige foreningsaktiviteter åbnes - ved brug af coronapas. Hvilke krav, der eventuelt bliver stillet, vides endnu ikke.

------------

CORONAVIRUS: ÆLDRE SAGEN AFLYSER ALLE AKTIVITETER
ÆLDRE SAGEN HAR BESLUTTET AT LUKKE ARRANGEMENTER OG AKTIVITETER INDTIL VIDERE. Kontakt lokalafdelingen for nærmere information.

Ældre Sagens Hovedkontor opretter gratis hotline til videomøder.

Mange familier må opgive at mødes fysisk til jul. Videomøder kan være en god løsning. Man er sammen og alligevel hver for sig. Men for de fleste er det helt nyt, og hvordan kommer man i gang?
Ældre Sagen tilbyder som noget nyt hjælp til at mødes på pc, smartphone eller tablet. Det kan være over fx Skype, Facetime, Zoom.
It-rådgiver Dennis Birk på hovedkontoret, Amager sidder mandage 10-14 klar til at guide dig igennem og komme med gode råd på 80 30 15 00.

Læs mere på aeldresagen.dk

SENESTE NYT OM CORONA-VIRUS HOLD DIG ORIENTERET! LÆS MERE HER

Sidst opdateret 16.09.2021