Rejser og ture

Vinfest i Frankrig

Vi tilbyder en mulighed for at opleve festlighederne, når årets Beaujolais Nouveau bliver frigivet (altid den 3. torsdag i november) – og samtidig er turen ”krydret” med de største seværdigheder i Frankrigs næststørste by Lyon. Arrangementet er aflyst grundet for få tilmeldte.

Lokalafdeling

Værløse

Hvem

Kun for medlemmer

Pris medlemmer

6999 kr.

Hvornår

Startdato: 19.11.2019 kl. 08.00
Slutdato: 22.11.2019 kl. 18.00

Tilmelding

Knud Vedel, knud@hareskovby.dk

Mødested

Værløse Station

Beskrivelse

 


19.-22. november 2019


Vi tilbyder en unik mulighed for at opleve festlighederne, når årets Beaujolais Nouveau bliver frigivet (altid den 3. torsdag i november) – og samtidig er turen ”krydret” med de største seværdigheder i Frankrigs næststørste by Lyon, rig på historie og bygninger, cafeer og restauranter og kendt for de årlige verdensmesterskaber i madkunst.


Vi bor i hjertet af den gamle bydel.


Lyon var romersk koloni fra år 43 fvt. I romertiden blev den en betydelig havneby, hjemsted for en romersk garnison og knudepunkt for Galliens romerske landevejsnet. Omkring 1300 blev byen fransk og fik en stor rolle som handels- og industriby. Under 1. verdenskrig havde Lyon de største fæstninger i sydøst-Frankrig. Efter krigen var fæstningerne forældede og blev ikke vedligeholdt, men de kan stadig ses. Også i 2. verdenskrig, under den tyske besættelse, havde Lyon en betydelig rolle, bl.a. som hjemsted for den franske modstandsbevægelse. Vi kommer på en byvandring i Lyons historiske bydel, hvor man stadig kan mærke historiens vingesus.


I nærheden af Lyon findes to af Frankrigs mest kendte vinområder, Beaujolais i nord og Côtes du Rhone i syd. Vi får en særlig oplevelse, når vi kører nordpå en dag/nat til festlighederne omkring Beaujolais Nouveau i den hyggelige landsby Beaujeu. Byen er centrum for verdens største og kendteste vinfest, når Beaujolais Nouveau frigives.


 


Frigivelsen markeres i hele verden. Derfor er der naturligvis rift om pladserne til den originale Nouveau-fest i den lille landsby. Man skal bestille og forudbetale billetterne for at sikre sig plads, for kun ca. 2.000 kan opleve festen i et kæmpetelt. Her serveres 4 retter lækker mad - og Beaujolais ad libitum.


På scenen er der underholdning af bl.a. can-can-piger fra Moulin Rouge samt sangere og magikere af forskellig alder og kvalitet. Som et særligt indslag markerer man hvilke nationaliteter, der er til stede, og en repræsentant fra hvert land får et stort flag i hånden, som skal svinges fra scenen.


Hurtig tilmelding er nødvendig, så vi kan sikre os plads til festlighederne, der slutter med fakkelmarch gennem byen til Rådhuset, hvor vinen frigives af byens borgmester ét minut efter midnat.


 


Facts om turen: Vi bliver hentet i Værløse i bus og kører til Kastrup. Herfra flyver vi til Lyon, hvor vi bliver kørt til hotel Kyriad i den gamle bydel.


Pris per person: 6.999 kr. (tillæg for enkeltværelse 2.500 kr.)


Deltagertal: 20.


Prisen inkluderer: Transport bus/fly. 3 overnatninger i værelse med bad. Morgenmad og aftensmad. Byvandring i Lyon. Transport til/fra Beaujeu. Byvandring og festmiddag med vine og underholdning i det store telt, hvis der stadig er billetter. Ellers kan man opleve underholdning og smagsprøver på torvet.


De Grå Busser er arrangør (rejsegarantifond 2443) Turhjælper: Knud Vedel


Betaling foretages direkte til De Grå Busser efter modtagelse af rejsebevis.


Hurtig tilmelding fra 31. maj tilrådes:


knud@hareskovby.dk


- eller ring: 2035 5706