Rejser og ture

Forårstur til Berlin og Spreewald.

Forårs tur til Berlin og Spreewald i 5 dage. Pris 4.995 pr. person i delt dobbeltværelse.

Lokalafdeling

Stubbekøbing

Hvem

Kun for medlemmer

Pris medlemmer

4995 kr., pr. person i delt dobbeltværelse

Hvornår

Startdato: 08.05.2022 kl. 07.20
Slutdato: 12.05.2022 kl. 20.15

Tilmelding

Connie Ulstrand Forsøe på mail connie.forsoe@gmail.com - mobil 40741502 el på www.degrønnebusser.dk/aes

Mødested

Væggerløse Kirke kl. 7.20 og Cementen kl. 7.45

Beskrivelse

Efter opsamling Væggerløse Kirke kl. 7.20 og Cementen kl. 7.45 går turen via Rødby-Puttgarden til Gudow (den tidligere grænse mellem Vest- og Østtyskland). Efter fælles frokost fortsætter vi ad mindre veje forbi Olympia-byen fra 1936 og det Olympiske Stadion, inden vi sidst på eftermiddagen kan tjekke ind på vores hotel Berlin Sylter Hof, tæt på Kurfürstendamm. Velkomstmiddag på nærliggende restaurant.


 De kommende dage vil oplevelserne stå i kø, men i tilfældig rækkefølge kan nævnes: Sightseeing i Berlin til alle de kendte high-lights, dels med bus, dels til fods. Bernauer Straße, hvor beboerne om morgenen den 13. august 1961 måtte opleve, at pigtråd og mur i nattens løb havde adskilt dem fra familie, arbejdsplads og venner i Vestberlin. Stolpersteine (”snublesten”) på jorden med navnet på hver enkelt der omkom i forsøget på at flygte fra Østberlin i den dystre periode. Osloer Straße/Bornholmerstraße, hvor østtyskere brød det første hul i muren, efter at grænseovergangen blev åbnet natten til den 10. november 1989 og tusindvis af Trabanter kørte ind i Vestberlin.


 Checkpoint Charlie i Friedrichstraße var den mest kendte af grænseovergangene mellem den sovjetiske og den amerikanske sektor. Det var ofte her man udvekslede spioner mellem Øst og Vest under den kolde krig. Der kan stadig ses en grænseovergang og der er mulighed for at tage billeder af “grænsevagter”. Ved siden af ligger det lille Mauermuseum - Checkpoint Charlie Museum - der er kendt for sin samling af effekter fra folk, der på den ene eller anden måde har forsøgt at komme gennem muren. Der findes tillige videoindslag med hændelser relateret til Berlin-Muren, herunder Ronald Reagans tale i juni 1987 ved Brandenburger Tor. Museet er et besøg værd.


 Fjernsynstårnet på Alexanderplatz er byens vartegn og blev opført 1965-1969. Det blev fredet i 1979 i det daværende DDR, en status som blev bevaret efter den tyske genforening. Vi tager elevatoren op til den roterende restaurant Berliner Fernsehturm, 207 m over jorden.  Her spiser vi frokost, mens vi nyder den fantastiske udsigt. I klart vejr kan man se 42 km væk. Men læg ikke kamera og håndtaske i vindueskarmen, for det varer en halv time før de dukker op igen! Efter frokost er der lidt tid på egen hånd til at opleve Alexanderplatz, før bussen bringer os tilbage til hotellet.


 Spreewald er kun i begrænset omfang tilgængeligt for biler, så transportformen er ”zu Fuß” eller med en lavbundet pram (Khan), som stages frem af en stående pramfører agter. Vi skal på en hyggelig Kahn-fahrt. Spreewalds oprindelige indbyggere er sorbere (slavisk folkefærd) som har en egen folklore præget af slaviske traditioner, og sproget er sorbisk. Kvindernes folkedragt er karakteriseret ved særlige hatte, som angiver deres ægteskabelige status.  Heldagstur.


 På hjemrejsedagen forlader vi motorvejen og kører vi ind i landet til Nossentiner Hütte i Mecklenburg-Vorpommern. Det var Erich Honeckers jagtresidens indtil 1989. I dag er der restaurant og her spiser vi frokost, inden turen fortsætter mod Rostock og den fælles aftenbuffet på sejladsen til Gedser. Forventet ankomst Væggerløse kirke kl. 20.00 og Cementen kl. 20.15.


 Prisen 4.995 kr. dækker bustransport, færge Rødby-Puttgarten og Rostock-Gedser, 4 overnatninger på hotel Berlin Sylter Hof inkl. morgenbuffet, 4 x frokost, 4 x aftensmad, udflugter som nævnt i programmet og dansk guide, som er med på hele turen.


 1x frokost og 1x aftensmad er for egen regning. Kurfürstendamm og KaDeWe ligger lige rundt om hjørnet fra hotellet, og man er selvfølgelig velkommen til at følges med guide/rejsearrangør.


 Tilmelding til Connie Ulstrand Forsø på mail connie.forsoe@gmail.com - mobil 4074 1502. Du kan også tilmelde dig direkte på www.degronnebusser.dk/aes hvor du også kan læse det fulde program for turen.