Søg på lokalafdelingens hjemmeside

Lokalbestsyrelsens beretning

Bestyrelsens fælles beretning for 2021

ET MEGET SPECIELT 2021

I 2021 var det ikke nemt at være frivillig i Ældre Sagen. I hvert fald ikke i begyndelsen af 2021, hvor vi kun langsomt åbnede Danmark op, og stadig ikke kunne afholde fysiske aktiviteter. Men vi var nu heller ikke lukket helt ned. Nogle initiativer kunne lade sig gøre, og nye så dagens lys. Lokalafdelingerne holdt telefonen åben, så vi var til at komme i kontakt med.

Sådan oplevede vi det også i Silkeborg. Og det har heller ikke været nemt at være de borgere som fik ingen eller kun ganske få besøg.

VORES FRIVILLIGE ER UUNDVÆRLIGE

Var i som medlemmer ikke klar over det, så stod det lysende klart, at vores besøgstjeneste og hjælp til Demente var og er et væsentligt tilbud. Kommunen kunne ikke klare sig uden os.

Det sammen kan siges om IT og sprog. Her kan man lære nyt eller genopfriske. Det er tilbud om hjælp til selvhjælp, og som bringer os i kontakt med mange. Tænk eks. på vigtigheden af at kunne begå sig digitalt.

Men nu er vi på vej igen, til gavn og glæde for os alle, for Ældre sagen vil og er et stærkt bindeled i det daglige.

DER SKETE MEGET

Sæson 2021 var ikke bare nedlukning, det gav også nye tilbud. Noget bestyrelsen sætter stor pris på.

-Vågetjenesten er i arbejdstøjet. Det aflaster institutioner, pårørende og sikrer at ingen skal dø alene.

- Torsdags-cafeen er kommet forrygende fra start, og fandt en niche hvor der kom nye deltagere, som selv er med til at planlægge hvad der skal laves.

- Vi har fået ny seniorvejleder, ny kontorfrivillig og 2 nye bisiddere, som snart er i arbejdstøjet. Og flere som gerne vil yde en indsats.   Jamen så bliver man da glad.

En stor tak fra bestyrelsen for alle de frivilliges indsats. Det er et godt eksempel på, at løfter vi i flok, så kan vi SÅ meget mere.

 

 

ÆLDRESAGEN ER EN DEL AF BYENS PULS

Fra Årsmødet skal der lyde en stor tak til de mange butikker og firmaer som bakker os på. Det er det store julelotteri et godt bevis på. Eller når de annoncerer i vores program.

Vi plejer at sige Støt op om de lokale butikker – de støtter os. Den sætning vil vi fortsat kunne sige.

HVER SÆSON SIT PROGRAM

Programudvalget arbejder på højtryk, og der bliver noget at vælge imellem kan vi love jer. Vi satser på at I virkelig kommer af huse og deltager. Og husk kender I en eller flere som lige skal have et skub for at komme afsted, så hjælp til. Det gavner dobbelt. 

Al den nedlukning gav nye muligheder fordi der fra Folketinget blev afsat lidt over 22 mill.kr. til bekæmpelse af ensomhed. Og der faldt også penge til Silkeborg. Derfor har vi som lokalforening været i arbejdstøjet for at få planlagt ekstra tilbud.

 • En teatertur i Jysk Musik Teater til Oh Happy Day
 • En musikeftermiddag med Kandis ’s Johnny Hansen og
 • En tur i Zirkus Nemo – vil senere blive udbudt.

Her håber vi at I vil hjælpe med til at få nogle af dem afsted som især har følt sig ensomme.

MEDLEMMER DONERER

Ældre Sagen i Silkeborg har modtaget en ny arv fra afdøde Jens Kristian Sørensen Lupinvej.  Og der er endnu arvepenge fra Karen Bjerres arv. Dem skal vi nu i gang med at forvalte på bedste vis, og til størst gavn for ældre.

De penge gør en forskel. Så ønsker man det, så er et testamente til Ældresagen i Silkeborg altid en kærkommen mulighed.

BYRÅDS- OG REGIONSRÅDSVALGET

Noget af det der fyldte i 2021 var valg til byråd og regionsråd. Her arbejdede de fire lokalafdelinger i Ældresagen godt sammen med Seniorrådet.

Det er jo ingen hemmelighed at ældreområdet i Silkeborg har brug for en langt stærkere indsats. Det vil vi følge op på, også om de ting borgmester Helle Gade tidligere i dag talte om. Det er nu byrådet skal skabe forbedringer – de ældste ældre har ikke tid til at vente.

Der er brugere og pårørende som tog bladet fra munden, og vores lokale avis Midtjyllands Avis har kastet ekstra lys på området. Tak for det – åbenhed er grundlag for forandringer.

VI STÅR IKKE ALENE

Ældresagen på landsplan er et godt rygstød for os her i Silkeborg. De presser på christiansborgpolitikerne, og de har hele tiden spot på en fælles og bedre ældrepolitik.

Lad os bare nævne lidt

 • Det sociale Topmøde
 • Værdig Ældrepleje NU
 • Telefonen
 • Kurser for frivillige så kvaliteten sikres.

Og Ensomhed blev noget vi talte om. Røde Kors og Ældresagen har sammen med 25 andre organisationer sat sig sammen, fordi der er brug for samarbejde, hvis vilkår skal ændres.

Det var noget af det vi på jeres vegne har arbejdet med.  Det har været en fornøjelse.

Bente Nielsen

Formand

Sidst opdateret 08.06.2022

 • Bente Margrethe Nielsen

  • Formand K
  • Medlem af Koordinationsudvalget
  • Formand i lokalafdelingen
  • Medlem af lokalafdelingens bestyrelse
  • Socialt arbejde generelt
  • Ældrepolitik

  Tlf
  86822291
  Mobil
  40198682
  E-Mail
  FM.Silkeborg.743@aeldresagen.dk