Kursus Lær at Takle

Samsø Kommune er nu klar til at udbyde kurset: ´Lær at tackle hverdagen som pårørende´.

Første kursusforløb har opstart torsdag d. 28. november på medborgerhuset fra 13.00-15.30. Tilmelding er påkrævet.

​For tilmelding og yderligere information bedes interesserede kontakte kursets koordinator Inge Kolind på tlf: 51 37 71 72.
(kan kontaktes på hverdage i tidsrummet 13.00-17.00).

Tryk på linket og læs mere   Folder_Lr_at_tackle

Mere om dette kursus-tilbud målrettet pårørende til fysisk eller psykisk syge:

Hjælp til de pårørende
LÆR AT TACKLE hverdagen som pårørende er et kursus, der medvirker til at forebygge, at pårørende bliver så over belastede af deres situation, at de mistrives eller selv bliver syge. På kurset får man redskaber til at håndtere sine daglige udfordringer. Desuden får man styrket sit netværk.

En evaluering viser, at kursisterne får det markant bedre efter kurset. 

Kurset består af 7 moduler a 2,5 time. Undervisningen varetages af mennesker, der selv har erfaring med at være pårørende, og som har gennemført en særlig instruktør-uddannelse.

Pårørende bliver selv syge
Baggrunden for indsatsen er, at det – både følelsesmæssigt og praktisk – stiller store krav at være pårørende til en syg. Næsten hver anden pårørende føler sig deprimeret, mens 1 ud af 3 føler sig stresset. Begge dele på grund af ekstra belastninger i hverdagen. Hver 5. oplever ligefrem, at de er blevet kronisk syge af belastningen.

Et stort antal danskere er pårørende
Danmark har mange pårørende til mennesker med langvarig sygdom; fx nærtstående til mennesker med kræft, demens, sklerose, blodprop, depressioner eller tilbagevendende angstanfald.

Alene 750.000 danskere er pårørende til en ældre med alvorlige helbredsproblemer. Medregnes alle pårørende uanset alder, er antallet formodentlig langt højere.

Forankring i eksisterende indsats
LÆR AT TACKLE hverdagen som pårørende er udviklet på baggrund af det evidensbaserede kursus LÆR AT TACKLE kronisk sygdom, som har dokumenteret positiv effekt på deltagernes helbred, sundhedsadfærd og self-efficacy

LÆR AT TACKLE hverdagen som pårørende er udviklet af Komiteen for Sundhedsoplysning i samarbejde med Københavns Kommune. Indsatsen kan udbydes af kommuner samt regioner, patientforeninger og andre organisationer.

Kurset er naturligvis gratis.

 

Med venlig hilsen

 

Inge Kolind
Musikterapeut

 

Kildemosen
Kildemosen 7, Tranebjerg
DK-8305 Samsø

 

Mobil:
Hovednr.:
Web:

+45 5137 7172
+45 8792 2200
samsoe.dk

 

Sidst opdateret 05.11.2019