Søg på lokalafdelingens hjemmeside

Rejser og ture

Bornholmertur

Vi skal bo på hotel Allinge, der er et hotel i typisk bornholmerstil og ligger midt i Allinges charmerende bindingsværksidyl med forretninger, butikker, cafeer, restauranter og røgerier, samt tæt ved havnen, fin badestrand og klippekysten.

Lokalafdeling

Sæby

Hvem

Kun for medlemmer

Pris medlemmer

Pris for turen 4.595 kr., tillæg for enkeltværelse 800 kr.

Hvornår

Startdato: 10.09.2022 kl. 06.10
Slutdato: 15.09.2022 kl. 18.30

Tilmelding

Erik, 2883 0595, eller Svend Erik, 9846 2368, fra fredag d. 15. juli kl. 8.00.

Mødested

Sæby Busterminal

Beskrivelse

Hotellet råder over morgenmadsrestaurant, restaurant, hyggelige opholdsstuer med tv og møbleret gårdhave og haveterrasse. Værelserne er enkle med forskellige indretninger og har bad og toilet og TV.  Fri internet på hotellet. Forplejningen er god og består af en flot buffet om morgenen og buffet med dagens suppe, forret, hovedret med tilbehør og dessert/kage med kaffe om aftenen med fri drikkevarer (Svaneke øl, husets vin, vand og kaffe/the i 3 timer). Fri “tag selv” kaffe/the og juice om eftermiddagen.


 Nordtur, kort heldagstur


Denne dag står i granittens tegn. Vi skal udforske Nordlandet, se og høre om stenbrydningen og dens betydning for befolkning og natur. Vi besøger de gamle stenbrud ved Opalsøen og Ringebakkerne.


Vi oplever Hammershus borgruin, der er Nordeuropas største og mest imponerende middelalderborg. Der bliver mulighed for at besøge udstillingen ved Hammershus. Herefter kører vi igennem Slotslyngen til det lille fiskerleje og stenbrudsbyen, Vang. Om eftermiddagen besøger vi Bornholms Tekniske samling.


Øst- og syd turen, heldagstur


På denne panoramatur skal vi opleve den smukke klippestrækning langs østkysten, der kulminerer med den dramatiske natur ved Helligdoms-klipperne. Vi fortsætter til Gudhjem, byen hvor Danmarks skønneste hus ligger. Gudhjem byder på silderøgerier, glaspusteri, keramik, kunstnere samt et spændende havne- og bymiljø. Næste pause bliver solskinsbyen Svaneke, Danmarks østligste købstad med righoldige oplevelser og et aktivt forretningsliv. Senere på dagen skal vi opleve Dueodde med Danmarks fineste og hvideste sandstrand. På tilbageturen kommer vi igennem Almindingen, hvor vi besøger Bornholms højeste punkt, Rytterknægten.


Hasle – Rønne – Østerlars, halvdagstur


Vi følger kystvejen til Hasle, hvor vi på nærmeste hold skal opleve silde- røgning efter gamle principper i de åbne ovne. Udflugten fortsætter forbi et af øens aktive stenbrud til Rønne. Efter en rundtur er der mulighed for at se den berømte Rønnekeramik eller nyde byen. På hjemturen køres via Bornholms største rundkirke, Østerlars.


Allinge – Christiansø – Frederiksø, heldagstur


Med 45 minutters sejlads mod øst ligger Christiansø og Frederiksø. Kongen anlagde for mere end 300 år siden en stærk fæstning med flådebase som værn mod svenskerne. I dag danner øerne med deres sydlandske natur, spændende klipper, kraftige granitmure og kanonbastioner rammen om et lille, levende øsamfund med ca. 100 indbyggere.


Der er en helt speciel stemning langs havnen med kro, købmand, forvalterbolig og i gaden med de gamle, gule mandskabsbygninger. Efter hjemkomst ophold i Gudhjem. Denne sejltur er ikke inkluderet i rejsens pris og betales direkte på turen.


Pris: 4.595 kr., tillæg for enkeltværelse 800 kr.

Opkræves af Nilles Busrejser (garantifond nr. 1046)

Tilmelding fra fredag den 15. juli kl. 08.00 og senest den 29. juli til
Erik 28 83 05 95 eller Svend Erik 98 46 23 68