Søg på lokalafdelingens hjemmeside

Demenssymbol

Demens er svært at tale om - vi behøver din hjælp for at fjerne dette tabu

Danmark har fået et nyt symbol til mennesker med demens, som stadig bor i eget hjem. Symbolet er en “håndsrækning”; vi kan alle have brug for hensyn eller en håndsrækning. Det gælder ikke mindst for mennesker med demens, som i særlig grad kan have brug for lidt mere tid, tålmodighed og nogle gange en hjælpende hånd.

Symbolet skal gøre det nemmere for dem at handle, køre med offentlig transport og i det hele taget gøre livet lettere, så de føler sig trygge ved at færdes på egen hånd.

Et menneske med demens kan pludselig blive forvirret ved kasseapparatet i en butik, så her kan symbolet være med til at sikre, at de øvrige kunder viser tålmodighed og eventuelt giver en lille håndsrækning.

 

Symbolet er sat på forskellige genstande, som personen med demens kan bruge efter humør og behov. Genstandene er samlet i en lille æske, som indeholder: en nøglering, klistermærker til at sætte på fx Dankort og Rejsekort, en nål til at sætte på tøjet og en nøglesnor til at have om halsen.

Demens er desværre en tabuiseret sygdom, og vi håber, symbolet kan være med til at bryde det tabu; jo flere der kender symbolet, jo bedre.

Hold øje med symbolet, og hvis du ser det, kan du hjælpe ved at følge tre simple råd:

Tag kontakt - smil og være imødekommende

Tal tydeligt - stil ét spørgsmål ad gangen

Vær tålmodig - sæt tempoet lidt ned og hjælp gerne på vej.

I Rudersdal er det kommunens demenskoordinator, du skal kontakte, hvis du er interesseret i at få et sæt.

Du kan læse mere om symbolet på demensvenligtdanmark.dk

Du kan også se en lille film på https://lion.app.box.com/s/86dd9ob1c9yg8rdrt40gw0fjlvs0vm4a/file/804418395062 - den varer kun 30 sekunder.

Og du er meget velkommen til at kontakte den demensansvarlige i Ældre Sagen i Rudersdal, Kirsten Thaarup, på telefon 4091 6683 eller på mail kthaarup@hotmail.com

Sidst opdateret 10.05.2021