Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

Studietur til Femernforbindelsen 31. maj

Med afgang fra Sct. Bendts Kirkeplads tirsdag den 31. maj 2022 kl. 08.00 inviterer Ældre Sagen i samarbejde med Edelskov Busrejser A/S til en dagstur sydpå med besøg ved det enorme anlægsarbejde, der er i gang ved Rødby på Lolland, og som i 2029 skal give sjællændere og andet godtfolk mulighed for at køre direkte til Femern i Tyskland gennem verdens største sænketunnel, et projekt som formentlig vil komme til at koste hele 58 milliarder kroner!

Kl. 10.00 forventes man at være klar til introduktionen på besøgscentret med efterfølgende tid til at gå centret igennem på egen hånd, hvorefter man fra bussen og ligeledes for en stund på egen hånd vil få tid til at besigtige havnen og byggepladsen fra Gammel Badevej.

Frokosten indtages på Den Gamle Digegård, der blev genopført i 1874, efter at den store stormflod 2 år tidligere havde raseret området. Her bydes selskabet indenfor i de stråtækte bygninger, der således rummer spændende kapitler af Lollands historie med sin placering bag diget kun få skridt fra Østersøen.

Turen går videre til Kragenæs Havn, der ligger i et helt unikt, naturskønt område med front ud mod Smålandshavet og med ryggen op mod de Lollandske Alper. Med havnen som udgangspunkt spadseres (husk godt fodtøj) de 15 minutter til Dodekalitten, som er et enestående kunstværk bestående af 12 syv-ni meter høje skulpturer udhugget i granit og opstillet på toppen af ”alperne”, hvorfra der også er udsigt til jættestuer og gravhøje.

Turen slutter kl. ca. 17.30 i Ringsted, hvor den begyndte.

Tilmelding til turen finder sted torsdag den 21. april 2022 kl. 10.00 i Ældre Sagens kontor i Hyldegården, Hyldegårdsvej 42, Ringsted. Der udleveres kø-numre fra kl. 09.00, dog max 2 billetter pr. nummer. Prisen for denne tur er 415 kr. Betaling sker pr. kontant eller via mobile pay.

Ældre Sagen glæder sig til på endnu en spændende, interessant og indholdsrig tur at kunne delagtiggøre sine medlemmer i et af de største projekter i Danmarkshistorien.

CO/28.03.22

Sidst opdateret 19.10.2022