Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

Referat fra mødet med Nordea og politiet

Pas på svindel.

Den 17. maj blev der i Nordea, Ringsted afholdt et møde arrangeret af politiet med det formål at orientere især ældre i Ringsted om de mange fup- og svindelnumre, folk kan blive udsat for ved telefonhenvendelser fra smarte forbrydere, der med gode ord og overtalelsesevner er i stand til at franarre ærlige mennesker deres penge eller skaffe sig adgang til deres konti.

Politiet fortalte her om skrupelløse personer, der ringer og udgiver sig for at være fra modtagerens bank, fra politiet eller fra andre myndigheder, ja, sågar et barnebarn!

Derfor lyder opfordringen:

  1. Tænk dig om, hvis du bliver ringet op af et for dig ukendt nummer. Undlad generelt at besvare henvendelser fra et sådant nummer.
  2. Giv aldrig bank oplysninger over telefonen.
  3. Udlever aldrig dit hævekort.
  4. Skulle det alligevel være sket, så ring til din bank og spær kortet.
  5. Ring derefter til politiet på telefon 114.

Der findes på nettet diverse apps, som kan hjælpe dig til at undgå irriterende opkald eller det at modtage irrelevante sms´er:

  1. For Android telefoner den, der hedder 180.dk, som kan hentes i mobilens playbutik.
  2. For iPhone den, der hedder Truecaller, der ligger på App Store.

Her kan du blokere uønskede opkald og sms og finde navnet på ethvert opkald.

Mit Digitale Selvforsvar er en anden mulighed, der hjælper dig med at være tryg on line. Den er nem at bruge og giver dig aktuelle råd og vejledninger til uheldige situationer, du kan komme ud for på nettet og telefonen. Den kan hentes i App Store for iPhone eller på Google Play for Android telefoner.

På bestyrelsens vegne:

Arne Mielcke og Christian Olsson

 

Sidst opdateret 19.10.2022