Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

Rejser og ture

5-dages rejse til Gotland og Sveriges solskinsø

Tilmelding til turen 8. juni.

Lokalafdeling

Ringsted

Hvem

Kun for medlemmer

Pris medlemmer

5850 kr., pr. person i dobbeltværelse

1050 kr., tillæg for eneværelse

Hvornår

Startdato: 01.09.2023 kl. 07.45
Slutdato: 05.09.2023 kl. 18.00

Tilmelding

Ældre Sagens kontor når billetterne udbydes til salg.

Mødested

Sct. Bendts Kirkeplads, Sct. Bendtsgade, Ringsted

Beskrivelse

Tilmelding til turen torsdag den 8. juni 2023 kl. 10.00
på Ældre Sagens kontor, Hyldegårdsvej 42, 2. sal

Udlevering af kø nr. kl. 09.00, max. 2 billetter pr. nr.
Efter kl. 10 er det muligt telefonisk på 2036 4462 at få kø nr.


5-dags tur til Gotland 1. til 5. september

Ældre Sagen Ringsted i samarbejde med Edelskov Grupperejser tilbyder en fantastisk rejse til Gotland med den meget erfaren rejseleder Elisabeth Sandell.

LÆS NEDENSTÅENDE SPÆNDENDE PROGRAM.

Når forsommeren er smukkest, kører vi til Sveriges solskinsø Gotland i Østersøen, hvor de store fund af mønter langvejs fra viser hvilken betydning øen har haft som handelssted gennem tiderne.

På Gotland står de middelalderlige kirker tæt, og bymuren rundt om Visby er en af Europas bedst bevarede. Naturen er smuk og særpræget, og raukerne langs strandene sætter gang i fantasien. Øen emmer af historie, og vi dykker ned i den danske såvel som den svenske del. Vi skal bl.a. se den smukke Kalmar Domkirke som vidner om Kalmars storhedstid, på byvandring gennem Visbys gamle gader, besøge øens sydlige del og opleve den lille ø Fårö, som var hjemsted for Ingmar Bergman.

Vi bor dejligt centralt midt i Visby med en enkelt overnatning på Sjöfartshotellet i Oskarshamn på hjemvejen. På vejen hjem fra Gotland skal vi besøge Udvandrermuseet i Växjö, som skildrer fattige skandinavers drøm om et bedre liv i Amerika

Dag 1:
Fredag, 1. september

Opsamling Sct. Bendts Kirkeplads Ringsted kl. 07.45 og derfra videre over Sjælland til Sverige. Første stop bliver lige efter Øresundsbroen, hvor vi får en kop kaffe og mulighed for at komme på toilettet. Herfra kører vi videre gennem Skåne og Blekinge, hvor vi undervejs får genopfrisket den dansk-svenske historie, medens vi nyder de smukke landskaber. Efter godt 3 timers kørsel, venter frokosten på os i Dalskärs Sjökrog i Bergkvara, hvor vi kan nyde havudsigten inden vi kører videre mod den gamle dansk-svenske grænseby Kalmar. Vi går en lille tur gennem byen fra slottet til domkirken, og mon ikke der er tid til en kop kaffe på en af de mange caféer? 

Fra Kalmar fortsætter vi gennem Småland og når efter en god times tid Oskarshamn, hvor vi spiser aftensmad på restaurant Badholmen, som ligger smukt ud til vandet.

Efterfølgende er der afgang med færgen til Gotland, og der er god tid til at fordøje dagens oplevelser ombord, inden vi lige efter midnat ankommer til Visby. Vi kører direkte til vores hotel Best Western Solhem, som ligger midt i byen, og efter check ind siger vi godnat efter en lang dag.

Dag 2:
Lørdag, 2 september

Efter morgenmad er det tid til at se nærmere på Visby på en byvandring gennem de gamle gader og langs Nordeuropas bedst bevarede bymur. Vi kommer forbi kirker og ruiner og ser ud over Almedalen, hvor svenske politikere samles hver sommer og som har inspireret os til modsvarende møder på Bornholm. Vi afslutter byvandringen på Stora Torget, hvor man kan spise frokost for egen regning.

Efter frokosten står vi på bussen for at køre til den nordlige del af Gotland og tager med den lille færge over til Fårö. Her kører vi til Digerhuvud, som er Sveriges største raukområde. En rauk er en forvitret klippeformation, hvor de blødere sten er eroderet væk af havet og tilbage står det hårdere kalksten. Her går vi tur, nyder udsigten og lader fantasien afgøre, hvad raukerne mon ligner.

Men Fårö er nok mest kendt for instruktøren Ingmar Bergman, som i mange år boede og arbejdede her. Flere af hans film er indspillede på øen. Vi besøger Fårö kirke og kirkegården, hvor han ligger begravet. Vi forlader Fårö og er tilbage i Visby sidst på eftermiddagen. Aftensmad på hotellet.

Dag 3:
Søndag, den 3. september inkl. frokostpakke fra hotellet.

Vi ser den sydlige del af øen og hilser på den mest kendte rauk, Hoburgsgubben, som ligner et mandehoved. Vi fortsætter til Lars Jonssons museum, som ligger i Vamlingsbo gamle præstegård. Her udstilles kunstnerens mange smukke fuglebilleder. I nærheden ligger Naturum Gotland, som fortæller om den gotlandske natur. Efter frokost kører vi til Grötlingbo Kirke, hvor Asger Jorn ligger begravet på kirkegården. Gotland har ca. 100 middelalderkirker, og fra Grötlingbo kører vi til Fröjel kirke, hvor vi foruden kirken også har en fantastisk udsigt i klart vejr til Store Karlsø, som verdens næst ældste naturbeskyttede område efter Yellowstone i USA.

Ikke langt herfra ligger Gannarve Skibssætning fra bronzealderen, hvor vi laver et kort stop inden vi kører tilbage Gannarve til Visby for lidt tid på egen hånd. Aftensmad på hotellet.

Dag 4:
Mandag, den 4. september inkl. frokostpakke fra hotellet.

Efter morgenmad checkker vi ud fra hotellet og kører sydøst til Garde kirke, som er en af de ældste stenkirker på Gotland og har nogle spændende kalkmalerier. Vi fortsætter med det kristne tema og besøger Roma klosterruiner fra 1200-tallet, beliggende hvor det gutniske alting lå for over 1.000 år siden.

Vi tager tilbage til Visby for frokost og et par timer på egen hånd, inden vi skal med færgen, som kl. 16.50 vil sejle os tilbage til fastlandet. Vi spiser aftensmad ombord på færgen og er i Oskarshamn kl. 20.00, hvor vi kører direkte til Sjöfartshotellet. Da aftenen stadig er ung, vil nogle måske med på en lille aftenpromenade.


Dag 5:
Tirsdag, den 5. september

 Vi forlader Oskarshamn efter morgenmaden og kører ca. 2 timer til Växjö for at besøge Utvandrar Museet og følge nogle af de 1,5 millioner svenskere, som udvandrede til USA i perioden 1830-1930 på deres vej fra de fattige vilkår i Småland til drømmen om et nyt liv i Amerika. Hvis man vil, kan man også besøge Glasmuseet som ligger lige ved siden af – billetten gælder for begge museer.

Efter frokost fortsætter vi vores færden videre sydover gennem de smålandske skove til Skåne og et sidste stop for en kop eftermiddagskaffe. Og så har vi ikke langt til Øresundsbroen og videre over Sjælland hjem, hvor vi forventer at være i Ringsted kl. 18.00.  Der tages forbehold for ændringer i programmet.


Pris pr. person i dobbeltværelse kr. 5.850,00
Tillæg for eneværelse kun 4 stk. kr. 1.050,00

I prisen er inkl. kørsel, 4 overnatninger, 4x aftensmad, 2x frokoster, 2x frokostpakker, entreer og udflugter som beskrevet.
Dansk rejseleder samt turhjælpere på hele turen, diverse vejafgifter samt bidrag til
rejsegarantifond nr. 2581

GYLDIGT PAS SKAL MEDBRINGES