Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

Med Ældre Sagen i Brødrene Grimms fodspor

Glimt fra vores sensommerrejse til Brødrene Grimms Mellemtyske eventyrverden

I dagene 10.-14. september havde Ældre Sagens lokalafdeling i Ribe i samarbejde med Riis Rejser arrangeret en spændende rejse ad Den Tyske Eventyrvej i Brødrene Grimms fodspor – nærmere betegnet til området omkring Kassel i Mellem-Tyskland.
Brødrene Grimm boede ca. 30 år i Kassel, og det var her, de samlede og udgav de mange tyske folkeeventyr, som vi kender under navnet ”Grimms Eventyr”.

I bussen genopfriskede vores rejseleder Elisabeth de 39 rejsedeltageres hukommelse ved at oplæse nogle af de kendte og mindre kendte eventyr, således at vi var godt rustet, da vi besøgte det forholdsvis nye museum og forskningscenter Grimm Welt i Kassel, som bød på mange oplysninger om Brødrene Grimm og deres eventyr, bl. a. med klip fra de mange film, der er lavet over eventyrene.

Vi fik også rig mulighed for at nyde det pragtfulde naturområde omkring Kassel med store skove, bakker, floder og søer; specielt Edersee, som vi fik en sejltur på i det dejligste sommervejr. Vi boede på et komfortabelt hotel midt i naturområdet i en af de mange små, idylliske landsbyer.

Byen Bad Berleburg med de mange smukke, skiferbelagte huse blev også besøgt, og her fik vi en meget interessant rundvisning på slottet. Nogle af rejsedeltagerne fik i tilgift et glimt (og fotos) af Prinsesse Benedikte, som hyggede sig på sin terrasse.

En god oplevelse var det også at besøge porcelæns-fabrikken Fürstenberg, som er grundlagt i 1747 og dermed den næstældste porcelæns-fabrik i Tyskland (efter Meissen). Da vi kørte derfra, besøgte vi den smukke by Hannoversche Münden, hvor floderne Werra og Fulda løber sammen og danner Weser-floden.

På hjemrejsen gjorde vi ophold i Hameln, hvor den berømte rottefænger ifølge eventyret bortførte byens børn. Eventyret bygger på en virkelig begivenhed, idet en stor del af byens børn faktisk engang forsvandt sporløst. 

Med dette dramatiske eventyr og et besøg i Rottefængerhuset afsluttede vi på bedste måde den hyggelige og oplevelsesrige rejse i Brødrene Grimms fodspor.

Sidst opdateret 20.09.2022