Coronavirus og aflysning

Derfor aflyser Ældre Sagen arrangementer og aktiviteter frem til 1. juni 2020

Spredningen af coronavirus har sat Danmark i en ekstraordinær situation. Regeringen har bedt os alle vise særligt ansvar for at passe på vores ældre, svækkede og kronisk syge.

Ældre Sagen har derfor besluttet at lukke alle arrangementer og aktiviteter foreløbig frem til 1. juni 2020. Med 94.000 arrangementer om året har vi i Ældre Sagen et særligt ansvar for vores medlemmer og et medansvar for den ekstraordinære udfordring samfundet står overfor.

Vi skal alle mindske risikoen for, at ældre eller svækkede smittes. Og vi skal alle mindske risikoen for at ansatte i sundhedsvæsnet og ældreplejen smittes.

Vi er klar over, at der vil være ældre, der er kede af at gå glip af faste aktiviteter med andre. Det beklager vi. Vi er også klar over, at der vil sidde ensomme og svækkede ældre, som nu vil få en periode uden de besøg, de er vant til og har stor glæde af. Det kan give usikkerhed og utryghed. Derfor arbejder vi på en løsning, hvor vores frivillige prøver at finde andre måder at fastholde kontakten til dem, de er vant til at være der for.

Det kan fx være, at en besøgsven kan bruge telefonen til at have samvær med den ældre.

Ifølge Sundhedsstyrelsen vil der i den kommende tid komme yderligere restriktioner for at forsinke spredningen af coronavirus – Ældre Sagen vil udvise rettidig omhu.

Sidst opdateret 14.03.2020