Corona / Covid-19:

Ældre Sagen Nysted informerer............

Vi har nu taget fat på et nyt år, hvor CORONAEN stadig har fat i os alle på forskellig vis. Heldigvis er der da nu igangsat vaccinationer. Mange af os er måske, i tilknytning hertil, ramt af lidt forvirring omkring de løbende udmeldinger omkring, hvornår vi kan forvente at få tilbud om vaccination. Så prøv selv at holde dig ajour med de udmeldinger der bl.a. kommer fra Sundhedsstyrelsen  se evt. Sundhedsstyrelsens vaccinationskalender og nyhedsmedierne i øvrigt.

Alle borgere over 16 år får i løbet af 2021 et tilbud om vaccination mod COVID-19. Vaccinationen er gratis og frivillig. Den enkelte modtager en invitation i sin e-boks, når man har mulighed for at blive vaccineret. Hvis man er digitalt fritaget, modtager man brevet med posten. Hvornår man kan blive vaccineret og hvordan man bestiller tid vil fremgå af invitationen. Man bedes bestille tid hurtigst muligt efter invitationen er modtaget.

Bemærk, at der IKKE kan bestilles tid til vaccination mod Covid-19 hos egen læge.

Man skal selv sørge for transport til vaccinationsstedet, men hvis man har brug for hjælp til transporten, fordi man f.eks. har en varig funktionsnedsættelse, kan hjælp søges i Guldborgsund kommune. Hvis man får hjemmehjælp, kan spørgsmål om hjælp til transport også rettes til Hjemmeplejen. Vær dog opmærksom på, at det er kommunen der skal booke tid til vaccinationen, hvis kommunen ligeledes transporterer til vaccinationsstedet.

Den gode nabo og andre kan måske også bistå den medborger, som måtte have behov for hjælp i relation til ovennævnte. Lad os være der for hinanden i denne for mange svære tid.

 

Sidst opdateret 15.02.2021