Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

Singlebrunch

Det er godt at være alene sammen
Singlebrunch
Singlebrunch
Singlebrunch
Singlebrunch
Singlebrunch
Singlebrunch
Singlebrunch
Singlebrunch
Singlebrunch

 

En vinterdag i 2018 tog Greta Drejer fra Ældre Sagen Korsør turen til Esbjerg for at deltage i og lade sig inspirere af deres singlebrunch. Senere præsenterede hun idéen om singlebrunch i Korsør for lokalbestyrelsen, som sagde ja og besluttede, at det skulle præsenteres på årsmødet.

 

Den første singlebrunch i Korsør fandt sted den første søndag i maj på en café centralt placeret i byen, hvor hele 28 singler var mødt op. ”Sidste gang var vi 15, der mødtes. Nye kommer hele tiden til, og nogle har følere ude, for at høre hvad det er,” fortæller Greta, der står for singlebrunchen sammen med en anden frivillig. Hun understreger, at singlebrunch ikke er dating, men et frirum for dem, der sidder alene eller har en syg ægtefælle enten hjemme eller på plejehjem. Hvis der er over 20 tilmeldte, placeres deltagerne ved små caféborde, er der færre, så sidder alle sammen ved et langt bord. ”Man går bare ind og sætter sig, og det er tilfældigt, hvem man kommer til at sidde ved siden af. Deltagerne skal ikke sidde sammen i faste grupper,” siger Greta.

 

Når alle har fået lidt at spise og har haft lejlighed til at tale sammen, fortæller de to frivillige om kommende aktiviteter i Ældre Sagen – eller fx om en film i biografen, som man evt. kan gå hen og se, når brunchen er slut. ”Og det sker ofte, at nogle vælger at fortsætte, eller aftaler at gå sammen til en kommende aktivitet," fortæller Greta.

 

Flest kvinder deltager i singlebrunchen. Sidst var der 14 kvinder og to mænd. En søndag deltog en enkemand i singlebrunchen. Han havde besluttet, at han måtte ud af sin dør og møde andre. ”Det gik fint, og han fik et klap på skulderen, det var så flot,” siger Greta, der opfordrer endnu flere herrer til at møde op. Når Greta går hjem fra caféen, er det med en fornemmelse af, at deltagerne har hygget sig.

 

Og har hun medvirket til, at nogle, der til hverdag sidder alene, har fået talt med andre og måske også skal ses i andre sammenhænge, så er hun meget tilfreds. Selv er hun ikke bange for at gå på restaurant og spise alene eller tage i operaen uden ledsager, men hun er også bevidst om, at for andre enlige kan det være svært – for dem kan singlebrunch være det helt rigtige, for som Greta siger: ”Det er godt at være alen sammen”.

Sidst opdateret 04.12.2020