Søg på lokalafdelingens hjemmeside

Rejser og ture

Forårstur til Fur

En spændende tur til øen Fur, som ligger midt i Limfjorden. Den lokale guide vil fortælle om sagn, myter og fossiler dannet for mere end 55 mio. år siden. Mere info. se hjemmeside/ årsprogram

Lokalafdeling

Højfyn

Hvem

For alle

Pris medlemmer

2175 kr., Tillæg for eneværelse kr. 275, - Frørup Rejser opkræver betaling

Pris ikke medlemmer

2175 kr., 2175 kr. - Tillæg for eneværelse kr. 275, - Frørup Rejser opkræver betaling

Hvornår

Startdato: 15.05.2023 kl. 06.30
Slutdato: 16.05.2023 kl. 17.00

Tilmelding

Tilmelding og betaling på hjemmesiden eller Anna Svensson, 64 43 16 36 den 3. – 5. april mellem kl. 9. og 12.

Mødested

Opsamling: Knarreborg Gl. posthus kl. 6.30; Tommerup St. Torvet kl. 6.45; Vissenbjerg, Søndersøvej 2 kl. 7.00; Aarup Station v/vendeplads kl. 7.15.

Beskrivelse

PROGRAM:
15. maj:
På vej mod Nordjylland gør vi holdt ved Skærup, hvor vi får kaffe og rundstyk-ke. Herefter kører vi videre til den lille havn ved Branden, hvorfra færgen sej-ler os den korte tur til Fur. Vi starter besøget på øen med at tage ind på Fur Færgekro, hvor et lækkert ta’ selv-bord venter os. Efter frokosten er vi klar til en rundtur på den lille spændende ø, som ligger midt i Limfjorden med sine skønne udsigter.
Undervejs oplever vi Jens’ Hyw (udkigspost på Fur), Rødstenen og Langsted-hullerne, og vi lægger også vejen forbi langdysser og ringborge. Vi har en lo-kalguide med, der fortæller om fossiler dannet for 55 mio. år siden og som er fundet i moleret, som øen er så berømt for. Han fortæller om de sagn og my-ter, der florerer på øen og om den alsidige natur. Inden vi forlader Fur, nyder vi kaffe, lagkage og ½ bolle på kroen.
Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Hotel Skivehus i Skive, der sørger for en 2-retters aftenmenu og aftenkaffe. Resten af aftenen kan foregå i hyggeligt selskab på hotellet, eller man kan gå en lille tur langs Karup Å, der ligger lige ved hotellet.16. maj:
Efter en god og solid morgenmad på hotellet er det atter tid til at vende næ-sen sydpå. Vi kører til Søby Brunkulsmuseum, hvor vi mødes med en af ste-dets guider. Vi starter med at få fortalt om perioden med gravning af brunkul og om arbejds- og dagliglivet for de mænd, der sled i Søby Brunkulslejer. Vi kommer også på en lille gåtur rundt mellem bygningerne, og vi får set nogle af husene indefra. Guiden tager med på en køretur i bussen rundt på områ-det, hvor vi får fortalt mere om stedets historie. Vi slutter af med tid på egen hånd, som vi fx kan bruge i butikken, der bl.a. sælger bøger, dvd’er og gam-melt legetøj. - Vi kører videre til Brande, hvor vi får serveret en 1-retters fro-kost på Café Tankefryd, inden turen går hjem til Fyn.
Forventet hjemkomst ved første stop i Aarup ca. kl. 16:30.

Prisen inkluderer: Al kørsel i bus, hotelophold på værelser med bad/toilet, helpension begyndende med morgenmad 1. dag og sluttende med frokost sidste dag, kaffe og rundstykke fra bus på udturen, færge til Fur, frokost og kaffe med ½ bolle og lagkage på Fur Færgekro, lokalguide på Fur, entré samt rundvisning på Søby Brunkulsmuseum, frokost (1 ret) på Café Tankefryd..
Ikke inkl. i prisen: Drikkevarer, evt. andre entréer.