Søg på lokalafdelingens hjemmeside

Portugal tur 2018

Ældre Sagen på tur til Portugal 26. sept. - 3. okt. 2018

Ældre Sagens lokalafdeling i Hobro har været på rundrejse i Portugal med 42 deltagere. Turen foregik med fly fra Aalborg til Lissabon.
På rundrejsen besøgtes  hele 7 steder, der er udnævnt til verdenskulturarv af UNESCO, bl. a. Portos historiske centrum, med sejltur på Douro-floden. I Coimbra besøgtes Universitetets perle, det overdådigt udsmykkede 1700-tals bibliotek med 250.000 bøger.
I Fatima besøgte selskabet helligdommen, der er opført på det sted, hvor Jomfru Maria i 1917 åbenbarede sig for tre hyrdebørn. Pilgrimme fra hele verden strømmer hertil og der er inden for de senere år opført en kirke, der kan rumme 8.000 mennesker. Pladsen foran kirken er større end pladsen foran Pederskirken i Rom.
Selskabet var på rundtur i Lissabon og besøgte også  det vestligste punkt på det europæiske kontinent, Cabo da Roca, hvorfra der var en fænamonal udsigt over Atlanterhavet og kysten.
Den sidste aften besøgte selskabet et fadohus, hvor der blev serveret typisk portugisisk mad, akkompagneret musik, dans  og visesang.

Sidst opdateret 30.11.2020