Foredrag og møder

Polarpassagen 2000 et ekspeditionsforedrag

Polar Passagen 2000 er en ekspedition i åben jolle rundt om Nordpolen fra 1999-2008 ledet af eventyrer Anders Bilgram. Formålet med sejladsen var at komme tæt på folk i Arktis samt opleve den barske, uspolerede natur. Biletter sælges fra den 4. dec.

Lokalafdeling

Hjørring

Hvem

For alle

Pris medlemmer

60 kr., incl. kaffe og kage

Pris ikke medlemmer

90 kr., incl. kaffe og kage

Hvornår

23.01.2019 kl.14.00-16.30

Tilmelding

Ældre Sagens kontor eller telefon 98920821 Billetter skal være afhentet senest den 17. januar 2019

Mødested

Forsamlingsbygningen, salen, Østergade

Beskrivelse

Polar Passagen 2000 er en ekspedition i åben jolle rundt om Nordpolen fra 1999-2008 ledet af eventyrer Anders Bilgram. Formålet med sejladsen var at komme tæt på det oprindelige folk i Arktis samt opleve den barske, uspolerede natur helt oppe nordpå langs Ishavets kyster.   Hør om Anders’ eventyrlige sejlads i åben båd, ekspeditionensmøder med oprindelige folk, mødet med sultne isbjørne, hvalrosser og sæler samt en nødsituation i det Østsibiriske Ishav, hvor snestorm fra nord tvang ekspeditionen i redningsflåden. Anders har desuden en baggrund som eventyrer og ekspeditionsleder i Arktis på Polar Passagen 2000, og han er medlem af Eventyrernes Klub i København.

Utallige besøg hos varme mennesker langs Ishavets kyster, hvor flere ulovlige “mikrodestillerier” har produceret deres “junglebrew” eller vodka, har givet tankerne et skub i retning af realiseringen af den frysendes vanvittige tanke om legalt at gøre, hvad andre under ofte økonomisk vanskelige kår må stjæle sig til. Med klaprende tænder har Anders således i tankerne lunet sig ved idéen om eget destilleri i Nordjylland – en idé, der nu er en realitet. Måske en lille smagsprøve på de skønne dråber fra distilleriet. Traktement: Kaffe og kage.