Søg på lokalafdelingens hjemmeside

Ukrainske flygtninge fik en dejlig oplevelse

59 ukrainske flygtninge fik en oplevelse ud over det sædvanlige, da de sammen med Ældre Sagen Hinnerup besøgte Skandinavisk Dyrepark.

null”Her bagefter har jeg fået mange varme ord, og alle har været glade og taknemlige”, fortæller ukrainske Tetiana fra Hinnerup. Hun har boet i Danmark i 10 år og var tolk på udflugten.

”Ja, de var helt vilde med det, og det var specielt godt for børnene”, fortsætter Tetiana med begejstring og forklarer, at de fleste af familierne med børn til daglig bor på Skaghøj i Hammel.

”De har jo ikke selv bil, så de er afhængige af offentlig transport. Det kræver desuden, at du kender, og at der er busforbindelse til de steder, der kan være et besøg værd”, uddyber den ukrainske tolk.

Hele udflugten blev arrangeret af Ældre Sagen Hinnerup, der for nylig holdt 25 års jubilæum og i den anledning havde ønsket sig økonomiske donationer, som gjorde det muligt at gennemføre turen for de ukrainske flygtninge. Nana Bach Villadsen fra Favrskov Kommune hjalp med kontakt til deltagerne, og efterfølgende stillede De Grønne Busser en bus med chauffør til rådighed, og Skandinavisk Dyrepark gav gratis entré til alle og foderposer til børnene. I dagens program var de små isbjørneunger, ørneshowet og ulvefodringen populært, ligesom legepladsen blev flittig brugt.

”Vi har selv ydet et tilskud på knapt 4.000 kroner, men det er en lille udgift, når jeg ser på alle de glade smil og det høje humør, der var på turen”, siger en tilfreds Hugo Strunge Frank, der som formand for Ældre Sagen Hinnerup selv var med som guide på udflugten sammen med Henrik Wiehe, der også er medlem af bestyrelsen. Den gode stemning blev desuden markeret ved, at der blev sunget ukrainske sange både på vej ud og hjem med bussen, mens de yngste børn faldt i søvn efter en oplevelsesrig dag.

 

 

 

 

Sidst opdateret 31.08.2022