Søg på lokalafdelingens hjemmeside

Sådan afløser Mit-ID det gamle Nem-ID

Du får besked fra din bank, når du skal skifte til et nyt ID-system

Vi kender alle NemID. Men nu skal vi vænne os til det fremtidssikrede MitID.

MitID lever op til de nyeste standarder for sikkerhed, så vi også i fremtiden trygt kan identifcere os på nettet, fx når vi overfører penge i netbank eller logger på borger.dk. MitID bliver primært en app, hvor du med et swipe kan godkende på nettet. Der vil dog være alternativer, hvis ikke du kan eller ønsker at bruge MitID app.

 

Det skal du gøre:
1)Du får besked i din net- eller mobilbank, når det er din tur til at få MitID.
2)Du skal beholde NemID, selvom du har fået MitID. Du får besked i net- eller mobilbank, når det er din tur til at få MitID
Du får MitID i din net- eller mobilbank, men du skal ikke foretage dig noget, før du får besked om, at det er din tur. Beskeden får du på et tidspunkt, når du logger ind i din net- eller mobilbank. Det sker i løbet af 2021-2022, da der er mange, der skal have MitID.

 

Du skal beholde NemID indtil videre. Overgangen fra NemID til MitID foregår i trin. Det betyder, at der vil være en periode, hvor du både skal bruge NemID og MitID. Derfor skal du beholde NemID, fx nøgleapp og nøglekort, selvom du får MitID. Du får besked, når du ikke længere skal bruge NemID.
Du kan få flere informationer på www.MitID.dk.
 

Den kommunale Borgerservice er også klar til at hjælpe. Det samme er de IT-frivillige fra Ældre Sagen Hinnerup.

null

 

 

 

 

Sidst opdateret 11.05.2022