Søg på lokalafdelingens hjemmeside

ÆLDRE SAGENS FRIVILLIGE FIK NY VIDEN

Godt 80 frivillige fra Ældres Sagens lokalafdelinger i Hammel, Hadsten og Hinnerup deltog i mødet, som fandt sted i InSide i Hammel.

nullVisionerne og den praktiske hverdag for ældreområdet i Favrskov Kommune var et af de emner, som Ælder Sagens frivillige fik præsenteret på det årlige stormøde.

Det var ældrechef Henriette Halgaard Rasmussen, der gav et ærligt og inspirerende oplæg om forhold og udfordringer indenfor det socialpolitiske område i Favrskov Kommune. Ældrechefen både lyttede og gav uddybende svar på spørgsmål fra salen. Blandt andet var der enighed om, at udtrykket ”der mangler hænder” er helt forkert, for det handler om hele mennesker, som både har deres hjerne og hjerte med på jobbet.

Desuden fortalte konsulent Lotte Kofoed Hansen fra Ældre Sagen om de udfordringer og problemer, som pårørende til demente støder ind i, og hvor vigtigt det er, at de også selv sørger for at passe på, så de har overskud til at klare den nye hverdag.

Dagens sidste oplæg handlede om ”generationsmøder”, og det var endnu en af Ældre Sagens konsulenter, Katrine Sølyst Heinild. Hun gav et inspirerende oplæg om, hvordan de ældre og yngste generationer kan have glæde af hinanden, når de ældre får lov at øse af deres livserfaringer som frivillige i børnehaver, skoler og fritidsordninger.

I det hele taget var det en udbytterig dag, der gav stof til eftertanke og måske nye initiativer hos de tre lokale afdelinger af Ældre Sagen i Favrskov.

 

 

                     

 

Sidst opdateret 02.03.2022