Søg på lokalafdelingens hjemmeside

ÆLDRE SAGEN ØNSKER HANDLING BAG ORDENE

Formand Hugo Strunge Frank ser gerne en genstart af ældreplejen.

nullI sin nytårstale fastslog statsminister Mette Frederiksen, at Danmark har brug for en genstart af ældreplejen. Det er Ældre Sagen i Favrskov meget enig i, udtaler formand Hugo Strunge Frank i en pressemeddelelse. Han tillader sig dog at være ”positivt afventende” over for statsministerens løfter.

”Der er så store problemer, at det ikke bare kan løses med flere penge eller ved at fjerne nogle få regler. Jeg har naturligvis brug for at se, at der kommer handling bag ordene. Men det forpligter, når statsministeren kommer med så klart et løfte i en nytårstale”, mener Hugo Strunge Frank.

Omdrejningspunktet  for en genstart af ældreplejen bliver en ny ældrelov, som skal sætte kommunerne fri til at planlægge og udføre ældreplejen på den bedst mulig måde lokalt. I den forbindelse glæder det Hugo Strunge Frank, at Favrskov Kommune netop har modtaget 9,1 mio. kr. fra Socialstyrelsen til kvalitetsudvikling af hjemmeplejen i Favrskov. Bevillingen skal bruges til at udbrede teams i hele Favrskov, som der har været gode erfaringer med i hjemmeplejen i Hinnerup.

”Jeg mener, det er afgørende, at en ny ældrelov skal skabe mere selvbestemmelse for de ældre, der er afhængige af hjælp. For når et ældre menneske kontakter kommunen, er det på grund af et reelt behov. Der er jo ingen, der vil bede om hjælp til at gå på toilettet, hvis det ikke er strengt nødvendigt. Det er helt afgørende, at sårbare og svækkede ældre mennesker, får den pleje, der er behov for”, fastslår formanden for Ældre Sagen i Favrskov.

 

 

Sidst opdateret 03.03.2022