Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

Bliv frivillig

Se, hvordan du kan være med til at gøre en forskel som frivillig i Ældre Sagen

På Ældre Sagens landsdækkende hjemmeside har vi samlet en masse inspiration om at være frivillig, eksempler på frivilligroller, tips inden du tilmelder dig og andet relevant indhold.  

Læs mere om at blive frivillig og tilmeld dig her 

 

 

Vi søger flere besøgsvenner

Har du overvejet om det vil være noget for dig jævnligt at bruge en times tid med at glæde et menneske med dit besøg? Så kontakt Gerda Olsen tlf. 24 60 10 75 eller gerdao1931@gmail.com og hør lidt mere om denne frivillige opgave.

Besøgsvennen kommer som regel på besøg en gang om ugen. I kan få en snak over en kop kaffe, gå en lille tur, læse avisen, spille kort eller hvad I nu har lyst til. I aftaler selv, hvornår og hvor ofte I vil mødes og hvad I vil lave sammen. Det er sjovt, lærerigt og livsbekræftende for både dig som besøgsven og for din besøgsvært at være sammen. Besøgsvenner kommer til besøgsværten – uanset om det er i et privat hjem eller på plejehjem.

 

Efterlysning

Vil du være med som frivillig cykel-instruktør i et nyt projekt om udlån af en duo-el-cykel?

Vi er blevet kontaktet af en lokal lille fond, som har et ønske om at stille en duo-el-cykel gratis til rådighed som dagsudlån i Herlev – og som håber på ved et samarbejde med os at komme i kontakt med målgruppen for udlånet. Sammen forestiller vi os, at målgruppen af interesserede lånere kunne være:

  • Hjemmeboende par, hvor den ene måske ikke er helt så fysisk stærk længere eller så mentalt frisk som tidligere, hvor den friske partner med en duo-el-cykel selv kan stå for, at parret kommer ud på en cykeltur.
  • En voksen eller et ungt menneske, der vil cykle en tur med sin gamle mor/far/bedstemor/bedstefar.
  • En hjemmeboende ældre, som gerne vil ud for at få vind i håret, men ikke er tryg eller balancesikker nok til selv at cykle. Her kunne instruktøren måske give personen en tur i duo-cyklen.

For at køre en sådan duo-el-cykel skal låneren instrueres grundigt i, hvordan den er at køre med. Det er til denne instruktion af nye cykellånere vi efterlyser DIG, som vil lære cyklen at kende og så hjælpe andre ved at lære det videre – og måske også selv en gang i mellem være ”cykelkaptajn” for en privatperson?

Vi prøver med denne efterlysning at undersøge, om det her projekt overhovedet kan blive til noget. Så hvis du er interesseret eller vil høre mere, kontakt Hannah Kildahl, tlf. 21 60 19 18 eller på mail: hann@hann.dk

 

 

Sidst opdateret 04.05.2022