Søg på lokalafdelingens hjemmeside

Rejser og ture

Lysets Land, Frederikshavn Skagen & Læsø

Centralt i Frederikshavn ligger dette gode, familiedrevne hotel Jutlandia i gåafstand til havnen og gågaden. I stueetagen findes der hyggelige opholdsområder, bar, døgnbemandet reception, og restaurant beliggende på 6. etage med udsigt over havnen. Der er adgang til værelsesetagerne med elevator.

Lokalafdeling

Herlev

Hvem

Kun for medlemmer

Pris medlemmer

Prisen er baseret på et antal på min. 38 og max. 54 pers.

Pris pr. Person i delt dobbeltværelse: 6.995,00 kr. Tillæg for enkeltværelse: 1.150,00 kr. Obligato

Hvornår

Startdato: 11.09.2023 kl. 07.00
Slutdato: 16.09.2023 kl. 18.00

Tilmelding

På rejseaftenen den 10. januar i Medborgerhuset, Herlevgårdsvej 18-20

Mødested

Påstigning: Hvor det passer jer i Herlev.

Beskrivelse

 


Lysets Land, Frederikshavn Skagen & Læsø


Pris pr. Person i delt dobbeltværelse: 6.995,00 kr.


Tillæg for enkeltværelse: 1.150,00 kr. Obligatorisk administrations tillæg: 89,00 kr.


Frivillig afbestillingsforsikring: 430,00 kr.


Rejsen er inkl.:


5 nætter på Hotel Jutlandia


5 x morgenmad


5 x aftensmad


4 x frokost


Rejseleder på hele rejsen


Personlige forsikringer, ikke angivet entréer, frokoster og drikkevarer er ikke inkluderet i rejsen.


 


Hotel Jutlandia ****, Frederikshavn


Centralt i Frederikshavn ligger dette gode, familiedrevne hotel i gåafstand til havnen og gågaden. I stueetagen findes der hyggelige opholdsområder, bar, døgnbemandet reception, og restaurant beliggende på 6. etage med flot udsigt over havnen. Der er adgang til alle værelsesetagerne med elevator.


Vi bor på lyse og velindrettede værelser med tv, minibar, gratis kaffe og te samt badeværelse med badekar og hårtørrer.


 


Dag 1. Udrejse og Hvidesten Kro


Vi krydser både Storebælt og Lillebælt og følger motorvejen nordpå gennem Jylland. På den landskendte kro i Hvidsten spiser vi frokost, inden vi fortsætter forbi Aalborg og ankommer til Frederikshavn om eftermiddagen. På Hotel Jutlandia finder vi os til rette på vores værelser, inden vi nyder middagen i hotellets restaurant.


Inkluderede måltider: Frokost og middag.


 


2. dag: Frederikshavn og Råbjerg Mile


Efter morgenmaden besøger vi udsigtsplatformen på Pikkerbakken, hvorfra der er en flot udsigt over Frederikshavn og øgruppen Hirsholmene (man skal gå ca. 200 meter op ad bakke fra parkeringspladsen). I klart vejr kan man endda se helt til Læsø og Skagen. Overblikket har haft strategisk betydning for det danske forsvar siden Englandskrigen og blev under besættelsen en vigtig bastion for tyskerne, som har efterladt 70 betonanlæg, hvoraf nogle i dag er åbne for offentligheden. Selve udsigtsplatformen er formet som Skagens Gren og er blevet et populært sted for udendørs vielser.


Vi fortsætter til Bangsbo og besøger den botaniske have, hvor vi bliver vist rundt og hører om Bangsbos storhedstid, hvor gartneren var iført jakkesæt og høj hat, og de skønne omgivelser gav datidens forfattere fred til fordybelse. Herefter kører vi til centrum af Frederikshavn, hvor vi ser byens vartegn Krudttårnet, som var en del af Fladstrand citadellet under Svenskekrigene. Herefter er der tid på egen hånd til at besøge gågaden i Frederikshavn, hvor der også er mulighed for at spise frokost på egen hånd og gå på opdagelse blandt byens butikker.


Vi mødes på hotellet om eftermiddagen og kører vi en tur til Europas største vandreklit Råbjerg Mile. Hele Vendsyssel var stærkt generet af sandflugt, inden man fik plantet træer og marehalm. Den imponerende vandreklit bevæger sig i gennemsnit 15 meter om året.


Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.


 


3. dag: Heldagsudflugt til Læsø


Vi skal med morgenfærgen fra Frederikshavn til den særprægede og naturskønne ø Læsø. Efter en sejltur på 1,5 time bliver vi mødt af en lokalguide, der tager os med rundt på øen. Lokalguiden er indfødt og kan fortælle mangt og meget om ølivet langt ude i Kattegat. Læsø er ganske enestående, og det er kun her på øen, man kan syde salt og finde tage, som er lavet af tang. Vi skal se og høre om flora, fauna, fiskeri og Læsøs nye guld - jomfruhummerne. Den særegne natur og stemning har gennem tiden også tiltrukket mange kunstnere, blandt andet Asger Jorn og Per Kirkeby. Rundturen slutter i Vesterø, hvor vi spiser frokost. Midt på eftermiddagen sejler vi retur til fastlandet.


Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.


 


4. dag: Heldagsudflugt til Skagen


Efter vi har nydt hotellets morgenbuffet, kører vi til Danmarks nordligste by. De gule huse med de karakteristiske hvide kanter på tagstenene er kendt viden om, og hvem har ikke hørt om Brøndums Hotel eller Anna og Michael Anchers hus? Skagen Museum indviede i 2016 den sidste del af en større om- og tilbygning, der gør besøget til en endnu bedre oplevelse. Her kan vi beundre mange af skagensmalernes mesterværker, inden vi kører til havnen og spiser frokost i et af pakhusene. Havnen er byens nerve. Her sker der altid noget, og der er ofte en ganske livlig stemning.


Efter en gåtur på havnen kører vi videre nordpå til terrænet mellem Det Grå Fyr og Vippefyret, hvor nogle af de mange tyske bunkere ligger. Rejselederen fortæller historien om byggeriet af bunkere i Danmark og Det Grå Fyrtårn - et videnskabeligt center, der beskæftiger sig med trækfuglenes ruter, som netop passerer hen over Skagen. Et af højdepunkterne i Skagen er en tur til den yderste spids, Grenen. Vi kører med traktorbussen Sandormen helt derud, hvor Kattegat og Skagerak mødes, og hvor du kan stå med en fod i hvert hav - man kan faktisk se, hvor de slår mod hinanden, og bølgerne brydes.


Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.


 


5. dag: Rudbjerg Knude Fyr


På kanten af Vesterhavet, finder du det berømte Rubjerg Knude Fyr. Den barske natur former stadig landskabet og det betyder at fyret blev flyttet 70 meter længere ind mod land i efteråret 2019.


Det er muligt at komme til tops og nyde den smukke udsigt fra fyret over Vesterhavet og Rudbjerg Knude.


På denne dag kan vi fortsætte mod Løkken og Cold Hawaii og ned til Blokhus og se Skulpturpark Blokhus, eller køre mod Hanstholm og besøge Nordsøen Oceanarium (entréer ikke inkluderet i prisen.)


Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.


 


6. dag: Rebild Bakker og Silkeborgsøerne


Efter en dejlig morgenmad er det blevet tid til at forlade Lysets Land. Ad motorvejen kører vi til Aalborg og Himmerland, hvor vi kommer ud at strække benene ved Rebild Bakker. Vi fortsætter turen til Søhøjlandet og Silkeborgsøerne. Her spiser frokost ved Himmelbjerget, inden vi fortsætter gennem Gl. Rye over Gudenåen, langs Mossø, forbi Ejer Baunehøj og videre ad motorvejen over Fyn til Sjælland.


Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.


 


REJSEFAKTA:


Afrejse:


11.09.2023 kl. 07.00


Hjemkomst:16.09.2023 kl. 18.00


Påstigning: Hvor det passer jer i Herlev.


Prisen er baseret på et antal på min. 38 og max. 54 pers.