Søg på lokalafdelingens hjemmeside

Rejser og ture

AFLYST - 9 dages bustur til Kroatien-Istrien-Adriaterhavet

Fra Helsinge kører vi over Padborg til Sydtyskland for at overnatte. Dagen efter går det videre til den lille fiskerby Rabac ved Adriaterhavet, hvor vi ankommer midt på aftenen. I de næste 5 dage er der daglige udflugter til seværdighederne i området. Herefter kører vi hjem igen ad samme rute.

Lokalafdeling

Helsinge

Hvem

Kun for medlemmer

Pris medlemmer

5795 kr., pr. person i delt dobbeltværelse og med halvpension

7195 kr., pr. person i enkeltværelse og med halvpension

Hvornår

Startdato: 15.04.2023 kl. 04.30
Slutdato: 23.04.2023

Tilmelding

Jette Lone 29 84 74 58 eller Helle 40 32 74 50 Tilmelding og betaling senest 1. december 2022

Mødested

Parkeringspladsen ved Helsinge hallerne

Beskrivelse

Istrien og Adriaterhavet har igennem tiderne tiltrukket alle slags mennesker. Turisten, den handlende eller kunstneren på rekreation. Oplev fantastiske kyststrækninger, smuk natur og gamle kulturbyer, hvor vi finder spor fra de gamle romere og grækere. Vi bor i den gamle fiskerby Rabac på den østlige side af Istrien-halvøen. Byen er kendt og elsket for sit skønne havnemiljø og sin dejlige stemning. Vi bor på det hyggelige ****Hotel Narcis, som ligger centralt i byen og lige ved den dejlige strandpromenade. En herlig spadseretur langs promenaden om aftenen er oplagt. Alle værelser har naturligvis bad og toilet, tv og telefon. I hotellets restaurant serveres morgen- og aftenbuffet. Desuden råder hotellet over indendørs, opvarmet swimmingpool. Aftensmad på hotellet med én drik inkluderet i prisen.Dagsprogram
1. og 2. dag: Danmark – Sydtyskland – Rabac
Via Padborg kører vi mod Sydtyskland, hvor vi overnatter. Næste dag går det videre til Rabac, hvor vi ankommer midt på aftenen.


3. til 7. dag: Udflugter
Udflugternes rækkefølge kan variere.


Porec og vinsmagning
Turen går til den herlige by Porec på Istriens vestkyst. Her besøger vi den næsten 1500 år gamle Euphrasius Basilika, inden turen går tilbage til Rabac. På tilbagevejen besøger vi en lokal vinbonde i nærheden af Rabac, hvor vi får lejlighed til at smage på vinen og nyde en let frokost. Pris for vinsmagning inkl. let forplejning er ca. 13 euro.


Pula
Vi følger Istriens smukke østkyst i retning mod den gamle kulturby Pula. Byen, som er over 2000 år gammel, rummer masser af minder fra romertiden. Den gamle arena er det helt store trækplaster og vidner om en svunden storhedstid. Der bliver masser af tid til at nyde Pula, som er en af de bedst bevarede byer på Istrien-halvøen.


Postojna Grotten og Opatija
Vi kører nordpå til Slovenien, hvor vi besøger de mægtige Postojnahuler. Dette enorme hulesystem har i næsten 200 år fascineret besøgende, der er kommet for at beundre det enorme, underjordiske kompleks. Det er spækket med drypsten og beboet af den mærkelige ”hulefisk”, der lever hele livet under jorden. På hjemturen besøger vi Opatija med den smukke promenade, hvor der er mulighed for såvel at handle som at nyde havnefronten og promenaden.


Sejltur på Kvarnerbugten
Vi arrangerer en hyggelig sejltur i det smukke, ørige farvand ud for Rabac (ikke inkluderet i prisen).


8. og 9. dag: Rabac – Sydtyskland – Danmark
Tidligt efter morgenmaden kører vi igen mod nord. Vi følger samme rute som på udrejsen med overnatning i Sydtyskland. Efter morgenmad kører vi sidste strækning til Danmark.Priser
Enkeltværelse Forplejning ifølge program 7.195 Kr.
Dobbeltværelse som enkeltværelse og Enkeltværelse.
Forplejning ifølge program
7.795 Kr.
Dobbeltværelse Forplejning ifølge program 5.795 Kr.
3-sengsværelse Forplejning ifølge program 5.795 Kr.Prisen inkluderer
Dansk rejseleder, buskørsel i ****bus, hotelophold med halvpension fra og med aftensmad første dag til og
med morgenmad sidste dag, én drikkevare til middagen i Kroatien, udflugter (ex. entréer) samt alle
lovpligtige skatter og afgifter.Tilkøb
Frokostsandwich med kylling og bacon: 46 kr.
Frokostsandwich med skinke og ost: 46 kr.
Smurt rundstykke m. kaffe/te på afrejsedagen v. Kolding: 16 kr.
Udflugtspakke ifølge program, eksklusiv entréer: Inkluderet