Vaccination mod Covid-19

Usikkerhed om vaccination - derfor mange spørgsmål

Der er stor usikkerhed om hvordan, hvor og hvornår man kan blive vaccineret
mod Covid-19.

Du vil modtage besked i e-Boks når det er din tur til at blive vaccineret.
Hvis du er fritaget fra digital post vil du få brev med posten.

Når du får tilbudt vaccination mod Covid-19 får du samtidig information om hvornår
du kan blive vaccineret og hvordan du bestiller tid på www.vacciner.dk.

Det er vigtigt at du bestiller tid hurtigst muligt efter du har modtaget invitationen. 

Du kan ikke bestille tid til vaccination hos din egen læge.

Læs mere her.... Om Covid-19 vaccination

Fra Haderslev kommune har vi modtaget følgende om Covid-19 vaccinationer:

Du skal have modtaget brev fra Sundhedsstyrelsen for at kunne booke tid til vaccination

Ved bookningen får du oplyst, hvor vaccinationen foregår. Du skal selv booke en tid til vaccination på www.vacciner.dk.

Du skal som udgangspunkt selv sørge for transport til vaccinationsstedet. Hvis du selv eller en pårørende kan sørge for transport, kan du blive vaccineret, så snart der er en ledig tid.

Regionen frigiver løbende nye tider til vaccination. Finder du ikke en tid første gang, du logger ind, kan du med fordel prøve igen senere for at se, om der er kommet nye tider.

Hvem er de næste, der skal vaccineres?

Sundhedsstyrelsen har sendt brev til alle 85+ årige med information om, at de kan booke tid til vaccination.

En del af vores frontpersonale er vaccineret. I ugerne 6 og 7 får yderligere mellem 500 og 700 medarbejdere på plejecentrene, i hjemmeplejen og i sygeplejen tilbudt vaccination mod Covid-19. I ugerne derefter forventer vi, at resten af frontmedarbejderne i Senior og Rehabilitering kan blive vaccineret.

85+-årige har brug for hjælp til at bestille tid til vaccination

Har du en slægtning, en ven, en nabo, der er 85 år eller derover og gerne vil vaccineres mod Covid-19, så spørg om vedkommende skal bruge hjælp til at til at booke en tid.

Haderslev Kommune kan desværre ikke bestille tid for borgerne, men kun guide pr. telefon. Det er ikke let at forstå en telefonisk vejledning og desuden utrygt, når vi spørger til borgerens Nem-ID, da de fleste heldigvis ved, at man ikke skal give Nem-ID-oplysninger til nogen i telefonen.

Regionen frigiver løbende tider til vaccination på vacciner.dk, og vi ved desværre ikke, hvornår der frigives nye tider. Derfor har de borgere, der er i målgruppen lige nu, brug for hjælp fra nogen af jer, der er tæt på, til at holde øje med siden og løbende at tjekke og booke en ledig tid for dem, når der bliver frigivet flere tider.

Har du endda også mulighed for at hjælpe ved at tilbyde at køre vedkommende til vaccinationscentret og hjem igen, vil det være en stor hjælp. Ellers er det også muligt at blive transporteret af Kommunen, hvis borgeren har en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse.

Transport

Hvis du skal have hjælp til transport eller til at booke en tid, kan du kontakte os på 24 83 26 74 hverdage mellem 9 og 15 for at aftale nærmere.

Hvis du er i målgruppen 85+ og vi skal transportere dig til vaccinationsstedet, kan dette ske fra tirsdag den 23. februar. Har du brug for hjælp til transport og kan du selv booke din vaccinationstid skal det ske på Vaccinationscentret i Rødekro.

Borgere, der har brug for liggende transport, kommer med i en senere vaccinationsrunde.

Hvis du er tilknyttet et kræftforløb og er blevet indkaldt til vaccination af det sygehus, hvor du går til behandling, har du mulighed for at få hjælp til transport til vaccination. Kontakt os på telefon 74 34 27 57 - tryk 3 - så hjælper vi dig videre med transporten.

Spørgsmål

Hvis du har spørgsmål om vaccinationsprogrammet mod COVID-19, kan du ringe til den myndighedsfælles COVID-19 hotline på telefon 70 20 02 33.

På Sundhedsstyrelsens hjemmeside kan du læse mere om vaccinen.

Sidst opdateret 28.07.2021