Motion

Senior Disc Golf

Disc Golf kaldes også frisbee-golf. Det er traditionel golf, men i stedet for kølle og bold bruger man specielle frisbee’s, kaldet golfdisc’s. Det er et let tilgængeligt spil og kræver ingen forudsætninger. Det er gratis at spille Disc Golf, så tag din familie/ nabo med.

Lokalafdeling

Haderslev

Hvem

For alle

Pris medlemmer

gratis - Ældre Sagens medlemmer får en Disc vogn stillet til rådighe

Pris ikke medlemmer

gratis

Hvornår

Alle uger
Torsdag kl. 10:00 - 12:00
Tidspunktet er kun et forslag - i princippet kan der spilles døgnet rund.

Tilmelding

Tilmelding ikke nødvendig;

Mødested

Disc golf banerne, Damparken og Kløften i Haderslev

BeskrivelseDisc Golf kaldes også frisbee-golf. Det er magen til traditionel golf, men i stedet for kølle og bold bruger man specielle frisbee’s, kaldet golfdisc’s. Det er et let tilgængeligt spil og kræver ingen forudsætninger.


Spillet foregår på discgolfbanen i Damparken, dvs. på dam-halvøen. Man møder op lige der, hvor man kommer op af viadukten. Spillet kan også spilles i Kløften.


Spillet er for alle og kræver ingen fourdsætninger, så iudfordre  evt. dine børnebørn /børn med et spil næste gang i er sammen.


Ældre Sagen har en vogn med disc’s til rådighed. Spil og regler i kan ntroduceres af leder Christian Andersen.


Kom ud og nyd naturen og samtidig få dig rørt. Vi glæder os til at se dig/jer.


Yderliger oplysninger ved Christian Andersen, tlf. 20922819


Disc golf er en sport der kan spilles af alle og er let tilgængelig, så tag gerne din familie, nabo med, eller bare spil selv.


Disc Golf banerne i Haderslev kommune er gratis at benytte, men ikke mange er klar over dette idrætstilbud. Disc Golf er en let- tilgængelig idræt og kan dyrkes af alle. Æ Disc Golf Klub 6100 i samarbejde med Haderslev Kommune vil derfor gerne gøre opmærksom på sporten og forhåbentligt medvirke til at flere får glæde af disc golf faciliteterne i kommune.


Ældre Sagen  har en vogn med disc’s til rådighed for Ældre sagens medlemmer og den kan gratis afhentes  ved henvendese til Christian Andersen, tlf. 20 92 28 19 .


Kontaktperson: Christian Andersen, tlf. 20 92 28 19 eller mail degnegyde2@gmail.com


HVAD ER DISC GOLF?
Disc Golf er en alternativ form for golf. I stedet for bolde spilles der med disc golf discs. Også hullet er skiftet ud med en metalkurv.
Ligesom golf startes der med et såkaldt drive fra et tee-spot. Derefter laves et indspil og til sidst puttes der. Målet i Disc Golf er naturligvis at ramme i kurve på færrest antal kast.


Generelle regler for disc golf
* Disc Golf spilles som almindelig golf.
* Golfdiscen erstatter kølle og bold.
* Hullet erstattes af en disc golf kurv.
* Sørg altid for at have frit udsyn inden du kaster. Kast derfor aldrig, når der er mennesker eller dyr inden for rækkevidde.
* Man spiller i grupper på maksimum 4 personer.
* Alle spillere kaster fra teestedet (start) mod disc golf kurven (hullet).
* Derefter kaster man videre fra, hvor golfdiscen er landet indtil, golfdiscen er i hul.
* Golfdiscen tælles som værende i hul, når den ligger i kurven eller hænger i kæderne. Golfdiscen er ikke i hul, hvis den ligger oven på kurven eller under kurven eller, hvis den blot har rørt kurven.
* Antallet af kast skrives ned for hvert hul og lægges sammen. Vinderen er den spiller, der har brugt færrest kast på samtlige huller.
* Det er altid den spiller, der ligger længst fra kurven, der kaster først.


Link til regler omkring disc-golf.


http://www.claeswuertz.dk/om-disc-golf.html


www.pdga.com/rules/official-rules-disc-golf.