Søg på lokalafdelingens hjemmeside

Demens

Ældre Sagen Frederiksberg lægger stor vægt på at bygge bro til den omverden, som demensramte og deres pårørende skal færdes i - men hvor det ofte kniber med overskud til at finde rundt i den på egen hånd.

Det ved vores demenskoordinator, Merete Brandt, en hel del om - dels fra sit arbejde indenfor social- og sundhedssektoren, bl.a. som hjemmehjælper - dels fra personlige erfaringer med et familiemedlem, der blev demensramt omkring de 80 år. Demens skyldes altid en sygdom i hjernen, som svækker de mentale funktioner. Meretes erfaringer indenfor demens-problemstillinger favner bredt, og hun deler gerne ud af dem.

Vi ved, at risikoen for at udvikle en demenssygdom stiger med alderen, og at det kan ske for os alle. I disse år er demensproblemstillingerne hos de 75-80 årige (de store årgange) især vanskelige, fordi vi har at gøre med en generation, der har været vant til at klare sig selv, og for hvem det er tabu at ‘lufte sine problemer og bede om hjælp’ - selv overfor den nære familie.

At trække problemerne ud i dagslys er et vigtigt skridt. Men nu er det jo ikke nok at få øje på et problem, som ingen vil tale om. Derfor er der brug for nogen, som kan finde ud af at synliggøre problemstillingen. Først da, kan der gøres noget ved den.

I sin rolle som frivillig demenskoordinator hos Ældre Sagen Frederiksberg har Merete Brandt en ambition om at medvirke til, at der bliver sat fokus på at skabe kontakt imellem demensramte familier og de mange offentlige tilbud om hjælp, som faktisk findes. Her fortæller hun, at hendes praktiske erfaringer og personlige formidlingsegenskaber kan fungere som brobygger for dem, der har svært ved at finde frem til de ressourcer, som de kan gøre brug af - og således få lettet noget af byrden.

null

Demenskoordinator Merete Brandt kan nås på tlf. 21 62 54 07 eller på mail demens@aeldresagenfrb.dk

 

  • Nyt nationalt demenssymbol

    Læs mere
  • Demens - støtte og aktiviteter

    Viden og gode råd om livet med demens

    Læs mere

Sidst opdateret 06.11.2022